keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Valio iski puukon tuottajan selkänahkaan

LUKEKAA ihmiset! Nyt voi maatalouden vihaajat hykerrellä x(

http://yle.fi/uutiset/maidon_tuottajahinta_laskee_rajusti_helmikuun_alussa/7762691


Kirjoitin juuri MTK:n facebook-sivuille:

MTK:n täytyisi alkaa ajamaan käsitettä KOTIMAINEN REILUN KAUPAN MAATALOUSTUOTE!! On ylevää ostaa kaukomailta rahdattuja Reilun kaupan tuotteita, mutta kotimainen, puhdas, eettisesti tuotettu ruoka pitää saada halvalla.
NYT on aika toimia, kohta voi olla liian myöhäistä pelastaa suomalaiset tuottajat!!!
Kotimainen REILUN KAUPAN MAITO - josta TUOTTAJA on saanut kunnon hinnan, kotimainen REILUN KAUPAN LIHA - josta TUOTTAJA on saanut kunnon hinnan, REILUN KAUPAN KANANMUNAT - joista TUOTTAJA on saanut kunnon hinnan. Ym. ym. ym. Samalla tietysti tuottaja on paremmin voinut luoda eläimilleen paremmat olosuhteet, yksilöllisemmän hoidon jne.
MIKSI TÄTÄ EI OLE JO TEHTY????? NYT alkaa olla viimeiset hetket!!
T. Pohjois-savolainen maidontuottaja


"Laskeskelin tuossa omaa maidonkulutusta. "Halpuutuksella" saan säästöä vuodessa vajaan satasen, jos juomme viikossa kolme litraa maitoa. Minä säästän vuodessa 100€, ystäväni Kaisa joka tuottaa maitoa menettää vuodessa 15000€. Ystäväni Tuomas, joka myös on maidontuottaja, menettää taas vuodessa 25000€, kiitos halpuutuksen. Tämän S-ryhmän hehkuttaman halpuutuksen, jonka ilmeisesti kaikki tuottajat maksavat omasta pussistaan. Tästä perspektiiviä sinne maitohyllylle. S-ryhmässä istuvat päättäjät, tätäkö te haluatte?"

*prkl*

5 kommenttia:

 1. Tyypillistä suomalaista toimintaa. Tapetaan loppukin yrittäminen.

  VastaaPoista
 2. Mä en tajua, miten tommoinen voidaan vain päättää, että tuottajahintaa lasketaan... Ennemmin pitäs tuottajien voida päättää hinta, millä pystyvät kannattavasti maitoa myymään.

  Olen kyllä samaa mieltä tuosta reilun kaupan jutusta, sellainen tarvittaisiin Suomeenkin. Mun mielestä esimerkiksi halpaa lihaa ei tarvitsisi olla ollenkaan, koska se nimenomaan siksi eläinten olot eivät ole aina tarpeeksi kohdillaan, koska kuluttajille pitää saada niin halpaa lihaa. Lihan pitäisi maksaa sen verran, kuin se realistisesti maksaisi niin, että eläimillä on mahdollisimman lajinmukaiset olot.

  Itse ostan maitoni suoraan lähitilalta käsittelemättömänä. Maksaa 1,50 euroa litra ja mielestäni se ei ole mitenkään kallista, vaikka en todellakaan ole rikas. Kananmunat saan kaverin omista kanoista ja ne maksan silloin tällöin kahvipaketin muodossa. Itselläni on kuitenkin eläimiä (hevonen ja koira sekä pakastimessa itse kasvatettu sika) ja ymmärrän, että eläimen kunnollinen pitäminen maksaa paljon ja näin ollen niiden tuotoksiakaan ei voi myydä ilmaiseksi ja tuottajienkin on saatava palkkansa.

  Harmillisia tämmöiset jutut, loppuu pian karjatalous Suomesta, mikä on eläinten kannalta harmillista, koska Suomessa sitä karjaa kohdellaan paljon paremmin kuin jossain etelän maissa esimerkiksi.

  Olen pahoillani puolestasi :(

  VastaaPoista
 3. Just näin ja hyvä kun kirjoitit MTK n sivulle.Kiitokset.
  Myös lihan hintaa on laskettu eli perkele täältäkin :(
  Tämä oli odotettavissa vaikka muuta vakuuttivat.Tuottajan selkänahasta kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä kirjoittanut sivuille, se on kopio tekstistä jonka bongasin fb:stä.

   Poista
 4. Surulla minäkin kuuntelin uutisia :(((

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-