perjantai 25. huhtikuuta 2014

Hävetkää

Kyläläisten sietäisi hävetä!! Ja muidenkin kulkijoiden. Keräsin taas tänään kaksi muovikassillista roskia tien varsilta. Joista suurin osa oli kaljatölkkejä ja tupakka-askeja.

Joku vatipää oli ilmeisesti vintannut autosta talousjätteensä metsään!


Tämänkertainen saalis.


Liikkuuko mitään ihmisen päässä, joka viskelee kaikki autonikkunasta pihalle. Jopa palavat tupakantumpit. Mitäs siitä, jos kuivalla syttyy maasto / metsäpalo ja muutama perhe menettää kotinsa?? Ei tunnu raksuttavan ihmisten päässä.

Tuolla on mettässä ja tienvarrella vielä autonrenkaita ja pari puskuria. 
Äly hoi!


5 kommenttia:

 1. Nämä ovat niitä syitä miksi ihmiskunta pitäisi pyyhkäistä pois maan päältä. Meistä ei ole kuin turmelemaan ja saastuttamaan tätä kaunista luontoa.Nih.

  VastaaPoista
 2. Tässä lähellä oli pussitolkulla jätteitä, ihan kuin joku olisi töihin aamulla ajaessaan viskannut aina roskapussin auton ikkunasta ulos. Siellä oli lehtiäkin, joissa oli nimi ja osoite. Otin talteen, mutta en koskaan tullu vieneeksi asiaa eteenpäin...
  Yks nykyajan vitsaus on mukaan otettavat kahvit. Kun sitä kuppia ei näköjään voi toimittaa roskiin, se on heitettävä auton ikkunasta kun kahvi loppuu - niitä kahvinloppumispaikkoja näkee varsinkin moottoriteille vievien ramppien varsilla läjäpäin. Hörpätään se kahvi ja heitetään muki ulos, kun pitää lähtee moottoritielle. Siellä ei enää oikein voi viskellä mukeja ikkunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne pahvimukit kansineen on saatanasta. >x(

   Poista
 3. Tuskin ihan heti vähenevätkään, saa sitä EU yrittää muovikassikieltoja kehitellä, eikä Suomeen oikein sovellu se roskien heittelystä sakottaminenkaan, kun ei niitä sakottavia poliisejakaan kohta ole missään... Täytyisipä aikuistuneilta kersoiltani tsekata, josko niiden päähän olisi oikeasti jäänyt se, ettei mitään nakella minne sattuu, vaan esim patikkavaelluksella kaikki, mitä vietiin mettään tuodaan takaisin asialliseen jätekierrätykseen, jossei se matkalla ole onnistunut nuotiossa polttamalla tai muuten.. Kyllä ei mieltä ylentänyt, kun Norjan tuntureilla oli joltisenkin määrän kilometrejä talsinut isomman tien syrjään, niin mitäs muuta kuin tyhjiä suomalaisia maitopurkkeja ja nötköttipurkkeja levällään. Ihminen on tyhmä ja varsin lyhytnäköinen. Tai ainakin aika suuri osa meistä. Ns. palkintopihat on vähänkään kaupunkien keskustojen ulkopuolelle mentäessä laji sinänsä, näyttää siltä, että tosi monessa huushollissa harrastetaan romurallia, ainakin tontin laidoilla majailevien autoraatojen määrästä päätellen.

  Ensi viikolla sitten on vappukin, joten jo nyt hyvän vapun toivotukset, kun ne muuten tuppaa unohtumaan!

  VastaaPoista
 4. Voi onneton! Miten saisi ihmiset oppimaan, että minkä tekemättä jättää sen edestään löytää. Tosin se yleensä on se joku toinen löytämässä...
  Ja sakottaakaan ei voi, kun ei ole niitä sakottajiakaan. Eikä taida EU-muovikassasäädökset paljon auttaa, et niin syrjään pääse tuntureille, etteikö tyhjiä suomalaisia maitopurkkeja ja nötköttpurkkeja maastosta löydy.

  Mutta ensi viikolla on vappu, joten hyvää vappua jo nyt!

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-