tiistai 7. tammikuuta 2014

Pitkänpäivän ilta

Navettaan menin. Laitoin ensin maidonlämpötilan kansioon. Se omavalvontahelvetti juu sii... Vaihdoin kuteet ja menin tyhjentämään mauserin. Kuittasin robotilla maidot. Kävin koneelta viiveet. Nappasin progeputkilon taskuuni. Ajoin viiveet sekä Isabellan, Hunajan ja Edamin lypsylle. Hunaja tulikin sieltä ensimmäisenä. Sen tyrkkäsin takaisin keskikarsinaan. On menossa umpeen, on vaan tosi tuottelias eikä tahdo mennä umpeen. :D Olkea saa vedeltäväkseen.

Edam joutui myös takaisin karsinaan, koska sillä on jalkakippeetä. Parempi kyllä oli jo, kuin eilen joten kyllä se kai siitä.

Isabella taas oli karsinassa sen aikaa, että sain siltä progemaidot putkeen. Laskin rouvan sitten juoksemaan ja kävin laittamassa putken lähtövalmiiksi jääkaappiin.

Siivosin lehmien parret ja työnsin paskat pääkuiluun. Rapsuttelin hiehoa. Meistä on tullut kamut. Ilkimyksen kanssa. ;)

Nyt oli vasikoiden vuoro. Vein ensin kaksi sankollista maitoa ja kaadoin ne. Sitten viskelin vasikoille apetta. Kävin hakemassa seuraavat kaksi sankollista maitoa.  Nyt nappasin kepukan ja ajoin seuraavaan karsinaan kaksi suurinta ja ahneinta vasikkaa. Kalkuttan ja Kuidun. Jo joutivat. On vaan tuota tilapulaa, elukoita ei saa siirrettyä eteenpäin. Huomennahan ne sitten taas kiljuvat maidontuskissaan.

Kippasin vielä kaksi sankollista maitoa. Loputkin pääsivät maidolle. Juoksin tässä välissä laittamaan Icecreamin lypsyyn. Seisoi kuin sahapukki, mutta lypsy pitää käynnistää robotilla. Juoksin takaisin ja kuivitin vasikkakarsinat.
Kävin taas lykkimässä apetta vasikoille ja Edamille. Hunaja kiljui pettymystään, sille pelkkää olkea.

Viimeisen lehmän lypsyyn ja se on a-i-n-a Ilotalo. Se pitää ajamalla ajaa. Portit auki. Siivosin hoitokarsinat. Mätin paskat ensin lapiolla karsinasta ulos ja sitten lantakolan yli, että lähteevät kourua kohti.
Kuivitin hoitokarsinat.

Kävin koneella katsomassa, ettei ollut epäonnistuneita lypsyjä tai muita häiriöitä. PJ tuli lopultakin navettaan. Hiehopuolelle mentiin.
Hätistin hiehot toiselle puolelle ja jäin vahtiin. Sillä välin PJ rälläköi ja hitsasi. Lopuksi vaihdettiin lantakoneen naru. Menin vielä laittamaan Itikan lypsyyn, narun kanssa. Ei sitten millään opi käyttäytymään lypsyllä.

Lopuksi vesiastiat kärryyn ja viemään poneille vedet laittamaan ne talliin.

Ja esikoinenkin soitti, lähti eilen armeijaan. :)

4 kommenttia:

 1. Voi jessus, armeijaan jo???!!! Miten se aika kuluu...

  VastaaPoista
 2. Sanonpa vaan.....pitää sinulla olla kartta piirretty aivokoppaan mitä milloinkin ja missä järjestyksessä menet navettalla......"ihme muija intiasta";)

  VastaaPoista
 3. Kaikkea hyvää inttiaikaan EPlle!! Toivottavasti pääsi kivaan tupaan ja uusi elämänvaihe alkaa hyvissä merkeissä.

  VastaaPoista
 4. Paljon töitä ja vastuuta mutta sultahan se käy :D
  Poika jo armeijassa....voi kuinka aika rientää.

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-