perjantai 24. tammikuuta 2014

Matkalla osa 1.

Maanantai aamuna pakkanen nitisi nurkissa -25 asteen voimilla. Auto käynnistyi, kun piuhassaki oli. Mutta kylmä auton sisällä oli! Matkaveskat viskattiin takapenkille, takaluukkua ei edes yritetty jyystää auki.

Matka lentokentälle alkoi. Ei ollut turhan paljoo liikennettä 04:30. Parkkilippu piti ostaa etukäteen tuulilasiin. Paitsi, ettei automaatti millään halunnut antaa sitä lippua ja auton ovia ei meinnut saada lukkoon. :o Raahattiin matkaveskat lähtöselvitykseen. Helsingin koneeseen juu.

Helsingissä piti ottaa matkatavarat ja laahautua uuten lähtöselvitykseen, koska Finnair ei lentänyt tätä matkaa vaan SAS. Ryhmä kokoontui ennen lähtöselvitystä. T1 turvatarkastuksessa ei tarvinnut kupata. Ihan suorilla pääsi läpi.

Sitten odotusta, niin kuin monet kerrat ennenkin.

Kone lähti aikataulussa.Kone laskeutui vähän reilu tunnin lennon jälkeen Kögeen. (kone ei anna tanskalaista kirjainta, valitan) 

 • Køge on Tanskassa Sjællandin alueella sijaitsevan Køgen kunnan keskustaajama. Vuoden 2012 alussa taajamassa oli 35 295 asukasta. Själlannin saarella sijaitsevalla Køgellä on historiallisesti ollut kaupunginoikeudet. Wikipedia
 • Pinta-ala255,5 km²

 • Ravintola sijaitsi ihan satamassa.


 • Ruokana oli puffetti ja sapuska ihan tolkuttoman hyvää. Paljon erilaisia kaloja, vihanneksia, ihania juustoja ym. ym. Minun gluteenittomuus oli huomioitu hienosti. 

 • Ravintola taisi olla seissyt paikoillaan 1600-luvulta.

 • Kävimme yhden rouvan kanssa vessassa, joka sijaitsi takapihalla. Oli muuten erittäin hiuksia nostattavan viileä se pytyn rengas. :D

 • Kävimme lounaan jälkeen tutustumassa kaupungin ihmeisiin.


 • Kaunpungin vanhin vielä käytössä oleva talo 1500-luvulta. Toimi lasten kirjastona edelleen.

 • Kaunis kaupunki, kerrassaan. Näin tammikuussa oli hiukkasen vilpoisaa tuo merituuli.

 • Taisipa tulla melkoisen pitkä matka pisteltäväksi seuraavaan kohteeseemme linja-autolla...


 • 4 kommenttia:

  1. Kaunista siellä ja nurmikko vihertää.
   Voi tätä kylmää talvi aikaa täällä.

   VastaaPoista
  2. Siellä on vanhat rakennukset vielä pystyssä, kun ei ole sota tai uudistusintomieliset viranomaiset hävittäneet...

   VastaaPoista
  3. Idyllinen kaupunki vanhoine kauniine rakennuksineen ja kapeine katuineen - olipa hieno matkakohde!!! Ja hyvällä ruualla herkuttelu tekee aina hyvää - etenkin kun sitä ei tarvitse itse valmistaa. :)

   VastaaPoista
  4. Tulee heti keskieurooppalainen tuntu, kun katsoo noita tanskalaisia taloja ja katunäkymiä, viehättävä maa kokonaisuudessaan ja mukavia ihmisiä. Kyllähän aikoinaan lasten kanssa koluttiin Legolandit ja satusetä Andersenin museot, Kögessä ei tullut poikettua. Näkyy muuten olevan nykyisen kotikuntani ystävyyskaupunki, paikallisen kirkon ja majoitus- ja ravitsemusliikkeen edustalla on oikein Kögen puisto vanhoine kaivoineen ja patsaineen ynnä komeine mäntyineen. Odotan kuvasatoa lisää! Kiitos jo etukäteen.
   Eila

   VastaaPoista

  Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-