perjantai 10. tammikuuta 2014

lltalypsyllä

Menin paaaaaaljon myöhemmin iltatöille, kuin yleensä. Syy ---> kävin hakemassa Eskarilaisen kaverisynttäreiltä toiselta puolelta kuntaa. Kivaa oli ollut ja kuulemma voittanut lakujensyöntikilpailun. Upiuudet releet oli neitillä yllä noissa juhlissa. Niitä oli säästetty tuota tapahtumaa varten kaapin syöverissä.

Otin viiveet ylös. Siinä on aina perus seurakunta: Icecream, Ilotalo ja Elovena. Tälläkertaa myös Edam, Jaloviina ja Ahkera. Lisäsin koneella lypsä heti- toiminnolla Eedenin ja Itikan.

Kävin keräämässä aitojen sisäpuolelle tuon revohkan. Sitten otin Hunajan karsinastaan ja ajoin sen lypsypuolelle. Laitoin portin kiinni, mikä estää palaamasta syöntipuolelle. Avasin mammalan portin ja hätistin porukat toiselle puolelle mammalaa. Sitten Hunaja portista sisään ja portti kiinni. Siellä pysyi.

Siitä paikasta Hilla tuli hulluksi ja alkoi juosta käytäviä pitkin hullunkiilto silmissä. Aikansa pöpisteltyään sekin rauhoittui märehtimään.

Vahtasin loput lypsettävät, Elovenalta menee helposti väärä vedin lypsyyn. Takaset ristissä. Ja Edam heiluu, loppulypsyssä kone herkästi irtoaa eikä kiinnity takaisin. Ja Jaloviina pitää sitoa. Sidoinkin sen tälläkertaa niin maan perusteellisen hyvin ja kone jyskytti utareen tyhjäksi asti. Ei elukka tykännyt, vaan minkäs mahtoi. >:)  Ja hännänhuippuna oli Ilotalo, kukas muukaan.

Portit auki ja lähdin viemään vasikoille evästä. Neljä sankollista, eikä nuorintakaan enää tarvinnut opettaa hapanjuotolle. Siellä oli tutti suussa jo valmiiksi odottamassa. :D

Muut hommat jätin toisille ja kiirehdin viemään poneille vedet ja laittamaan ukkelit sisälle. Kiitollisena marssivatkin kauroilleen ja heinilleen. <3

4 kommenttia:

 1. Niin se taitaa olla. Lähekkäin vetimet on hankalat lypsää jo käsinlaitossa ja ei siitä robottikaan tykkää.
  On se pikkulikka ollut onnessaan :D

  VastaaPoista
 2. Iltalypsyllä.... Hihhihhii....RouvaL hallitsee huumorin salat! :) :)

  VastaaPoista
 3. Miksi "lypsä nyt" sille porukalle? Meillä sitä käytetään esim. jos joku lehemä häätyy saaha robotille NYT ja se on vaikka 5min sitten käynyt ja lypsyväli liian lyhyt, muuten päästäs lävi. Ja ilmeisesti on lely? Muistaakseni siihen tuli sen jonku päivityksen matkassa kaikkia uuttaa mahtavaa, sais kiinnitysten määrää muutettua ja lypsyaikaa ja kaikkea hienoa. Onko teillä sitten joku alottelijaporukka siinä vai mitä ihmeen vastarannankiiskejä siihen on kertynyt? :D Tarkoitushan tässä ei ole vttuilla, vaan ihan mielenkiinnosta kysyn.

  - mimosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi, että ne vuotaa herkästi parrelle. Ja liian vähän aikaa edellisestä lypsystä. Väli on 6 tuntia. Lely on kaikilla herkuilla. Elovena ja Happi on valvotussa lypsyssä. Icecream ei ole enää valvotussa, koska se ei enää riehu. Tilanteet muuttuu kokoajan. Siis tämäkin päivitys jo vanhaa tietoa.

   Poista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-