perjantai 31. tammikuuta 2014

Huippuhetkiä

Päivällä kävin häntää pitämässä. Icecream, Iso-Iita ja Jokeri saivat siemenet.

Illalla ladoin viiveet robotille. Ajoin Huipunkin. Se näytti, että rupeaa justiinsa poikimaan. Siirsin välittömästi karsinaan.

Venlalle astettelin taas matot alle ja lypsy onnistui. Kävin vielä koneelta tarkistamassa, että varmasti onnistui. Samoin Ilon lypsy on alkanut sujua. Naru oli vain löysästi jalan ympärillä. Ei tartte enää huomenna sitoa ollenkaan.

Kävin tyhjäämässä mauserin ja vein maidot pennuille. Pesaisin samalla sen ja juoma-altaan.
Ohikulkiessani katsoin että mitä Huippu oli synnyttänyt. Olihan se! Jälkeiset! Voi perkele, että tuli kiire!! Pikaravia toiseen päähän navettaa. Mammalaan asti ja siellähän se vasikka sinnitteli puoliksi uppoamassa ritilän välistä pääkouruun.

Tempaisin kännyn taskusta ja rillautin PJ:lle. Otin sitten etusorkista lujasti kiinni ja pidin vasikan paikoillaan. Ensin PJ koitti kiskoa, mutta joutui sitten hakemaan kangen jolla vipusi päätykäytävän ritiläpalkin ylös ja kaivoi vasikan irti ritilästä.
Minä hätistin lehmät kuuseen ja PJ veti vasikan pesulle. Lämmin kylpy teki terää ja siitä vasikka pääsi vasikkalan oljille lämpölampun alle pötkölleen.

Otettiin Itikka ja Huippu lypsylle. Itikka ensin ja lypsyn jälkeen laitoin sen mammalaan. Huippu sitten. Pikkuisen joutui vatuloimaan robotilla, mutta sekin tuli lypsettyä. Laitoin Huipun sitten takaisin karsinaan,yöksi vaikka siltä olikin jälkeiset jo veks. Varma on aina varmaa.

Lähdin juottamaan Huipun vasikkaa. Vasikan nimeksi tuli Luupää. Puoli pullollista sain juotettua, vasikka olisi kyllä kiskonut enemmänkin, mutta minä sain tarpeekseni muista vasikoista. Kaikki ryntäsivät kimppuuni, kun juotin uusinta. Yksi hakkasi päällään minua rintakehään, käsiin ja naamaan. Louhi lussutti taskua ja kännykkää, loput kiskoivat vaatteista ja lupsuttivat naamasta.

Sitten vain vesiä viemään heposille tutuksi käynein menetelmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-