tiistai 14. tammikuuta 2014

Ei heleketti!!!

Navetalle mentyä heti huonot uutiset. :( Kulkunen oli kuollut nukkuessaan. Jumakkeriako nämä lehmävasikat nyt potkii tyhjä. Päällepäin ei mitään ulkoisia merkkejä. Annan pääni pantiksi, että se oli eilen ihan kunnossa. Samalla tavalla tutti suussa kiskoi evästä ja heilutti häntää. Kyllä taas vitu....

Rehunviskelijät ovat sou laaast siisön. Meillä on Hovi, joka viskelee vettä. Seurasin sitä eilen. Se ottaa suuntäysi vettä, heittää pään takakenoon ja antaa soittaaa!! Vesi ruiskii monen metrin päähän. Varsinainen vapaapalokuntalainen. Se rehunviskoja on Hopeahelmi.

Ilkimyksen laskin irti, pannan jätin kaulaan jos pitää panna uudelleen kiinni. Se jäi hölömönä töllöttämään perääni, eikä älynnyt olevansa irti. :D Kiihkoilijoille tiedoksi, että sen ruokinnasta ym. hyvinvoinnista on pidetty kokoajan huolta.

Täytin lopuksi kaikki hiiribaarit ja rakensin rehuvarastoon ison rottabaarin.Ovat juuttat keksineet uuden ruokapaikan. Suoraan apevaunuun. Rottia tulee tuolta naapurista pilvin pimein, kun sieltä on nyt ruokapalvelu loppunut.

8 kommenttia:

 1. Voi helvata, jos olisin taikauskoinen, arvelisin jonkun langettaneen kirouksen vasikoiden ylle... Onko sulla vielä kiusana niitä "kiihkoilijoita", kun aina niitä varten huomauttelet ikään kuin itsestäänselvyyksiä?

  Oletko nähnyt/kuullut siitä hyvästä rottapyydyksestä, jossa on ikään kuin tynnyri, jonka päälle on rakennettu sellanen keinusysteemi, että se keikauttaa pohjallaolevaa syöttiä nuuhkimaan tulleen rotan sinne tynnyrinpohjalle, josta se ei pääse pois? Näytti hyvin toimivalta siinä videossa, jonka näin. Ongelma lienee vain tarpeeksi houkuttelevan syötin keksimisessä... ja siinä, että ne pitää tappaa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on niitä, jotka kaiken tietää.
   Mielummin rotat saa vedellä baareista safkaa.

   Poista
 2. Oi voi, mikä inhottava vahinko.Kulkunen kuollut ja lehmis oli. Ei voi olla huonompaa tuuria. Onhan se tosi että isossa porukassa aina sattuu mutta silti ne on kaikki turhia tapauksia. Joskus ajattelen että tämä helvetillinen sonnien jalostus tekee heikkoja vasikoita. Ei kiinnitetä elinvoimaan vaan tuotokseeen. Mene ja tiedä voin olla väärässäkin.
  Venlan poikimista odotellen, 3 pv vielä määriin.
  Hauska tuo veden viskoja, meillä Hilla-kotitarvelehmä viskoo rehua. On meillä näitä ihania elukoita :D
  Ajattele, Aarteen masu kuplii, kun painoin korvani siihen. Ihan selvästi joku asuu siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ajatellut ihan tätä samaa. Nyky sonnit jalostaa kaikkea muuta, paitsi elinkelpoisia vasikoita. Liika on liikaa tässäkin asiassa.

   Poista
 3. Kurja juttu vaikka minä olenkin ihan pihalla (myös ) noista jalostusasioista mutta yhtä kaikki, kuolema on aina kuolema eikä se ole hyvä asia.

  VastaaPoista
 4. Outoa kun kupsahtelevat noin. Ja sekin vesihanajuttu oli sillon..
  Kait teillä on ovet lukossa jos navetta ei ihan samassa pihassa ole. Riistakamerakin vois olla vaihtoehto. Ihan vaan että pois sulkee sen ettei siellä kukaan hiippailija kulje.

  Teetkö sinä appeen vai isäntä?

  Anni

  VastaaPoista
 5. Pitäs olla navetta-kissoja jotka pitää hiiret kurissa, rotillehan eivät mitään mahda. Mutta eihän sitä kait nykyisin saa navettaan kissoja päästääkään... niitä hemmetin eu-lakeja.

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-