tiistai 10. syyskuuta 2013

Kirppiksellä ja vähän muuallakin

Ihan pakko avautua kirppari-asiasta.

Kävin katselemassa, josko löytäisin kirjasarjaa jota kerään. No löysinkin. :) Ja etsiskelin myös hyväkuntoisia barbien tavaroita. Ei ollut mitään. Viimeisellä kirpparilla oli barbien hevonen. Hyvä, lähes uudenveroinen ja halpa. Se lähti mukaan.

Mutta minä en kertakaikkiaan käsitä, miksi ihmiset tuovat myyntiin tahraisia lastenvaatteita? Jopa rikkinäisiä. Niitä sitten kaupitellaan hirveillä hinnoilla. :O Toki ostajan moka, jos sellaista roskaa ostaa ja sillä hinnalla. Mutta en ylipäätään ymmärrä, miksi sellaista sontaa edes tuodaan myyntiin. Samalla kriteerillä myynnissä aikuisten vaatteet. Sori vaan, en koske pitkällä tikullakaan.

Myös käytetyt (joskin pestyt) alusvaatteet ovat yök, käytetyt tuttipullot. No haloo!!?? Rikkinäisiin astioihin, koriste-esineisiin ja purkkeihin laitetaan aivan tolkkuttomat hinnat. Miksi tuoda myyntiin edes sellaisia??

En edes kännissä veisi tuollaista tavaraa myytäväksi. En möisi itse, enkä lahjoittaisi eteenpäin. Kun haluan päästä eroon tavaroista tai vaatteita joita en tarvitse, myyn ne eteenpäin halvalla -ne on käytettyjä- tai annan tarvitseville lähipiirissä tai lahjoitan joko työttömien- tai kirkon kirppareille. Ei ole tarkoitusta rikastua kenenkään kustannuksella. Sillä ei ole mitään merkitystä, mitä ne ovat maksaneet uutena.

Herranpieksut sentään. Kiitos ja aamen. Sana on vapaa.

*Ps. kävin kuurin hakemassa, josko sitä tästä taas tervehtyisi uudeksi. :)*


10 kommenttia:

 1. Olet oikeassa, kirpparilta löytää paljon esim. tahraisia vaatteita :0

  VastaaPoista
 2. Tunnetko "Paskat kirppisloydot" blogia? Siella niita bongauksia riittaa.

  VastaaPoista
 3. Tottapa turiset ja olen huomannut saman asian, monet ihmiset pitävät kirppiksiä kaatopaikkoina jonne kaikki paska kärrätään ja sillä yritetään vieläpä rikastua!
  Sikamaista touhua ja koko kirppis-idea on hautautumassa ihmisten ahneuteen mikä sinänsä on perin valitettava asia.

  Koita nyt pysyä siellä punkan pohjalla vai eikö se hemmetin lomittaja tullutkaan? Riekkumisella et muuta kuin pitkität tautia, toki tiedän että elikot on hoidettava mutta on se perkele jos sun on tehtävä yksin - kait siellä terveempääkin porukkaa on?!

  Parantavia pusuja lähetän ja virtuaalisuklaata noin kolmisen kiloa <3

  VastaaPoista
 4. samaa itteki oon miettiny ja ihmetelly monta kertaa...Onneks henkka-maukka on ottanu kierrätykseen uuden suunnan,sinne ku voi viedä myös ne likaiset,pinttyneet ja risaiset vaatteet.Ja kassillisesta saat 15 prossan alennus-kupongin...ite oon vieny jo 6 kassillista ei kirpparille kelpaavaa vaatetta ja saanu vastineeksi alennus-vaatteita..Suosittelen tutustumaan asiaan lisää H& M.n sivuilta...

  VastaaPoista
 5. Just tänään kävin piiiitkästä aikaa kirpparilla ja heti ekassa pöydässä oli muutoin ihan siistiä lastenvaatetta mutta kera pinttyneiden tahrojen. Yök!
  Sitten yks todella huvittava "löytö" oli kolhiintunut XZ muumipurkki, maksoi 6,50€. ÖÖ itse ostin kyseisen purkin uutena kaupasta jolloin se sisälsi myös sen sisällön eli xz muumishampoo ja -saippua niin 5€. :D jep jep.

  Anni

  VastaaPoista
 6. Niin totta,kuin vain osaa olla,puhut :D
  Minä olen lopettanut koko kirppis touhun kun kyllästyin kaikkeen roskaan.Nykyään vien kaiken hyväkuntoisen kirkon kirpparille ja sieltä saa suuren kiitoksen lahjoituksesta ja maininnan lisää saa tuoda :D
  Paranemista.

  VastaaPoista
 7. En ole aikoihin kirppareita kolunnut. Lasten ollessa pieniä se kuului viikottain ohjelmaani. Siihen aikaan oli tosi hyvää vaatetta pilkkahintaan (19867-1995) ja monet löydöt tein. Saatoin myös tehdä hyvät kaupat aikuistenkin vaatteista. Laman mentyä ohi alkoi tosiaan kirpparitavaran lama eli vaatteet eivät enää olleet yhtä laadukkaita ja kaiketi sama trendi on sitten jatkunut. Harmi.

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-