maanantai 2. syyskuuta 2013

Kauhunhetki

Iltatöillä oli neljä viivettä. Ilta on vakioviive. Tyhjensin mauserin ja pesin sen samantien.
Ajoin viiveet lypsytilaan ja portit kiinni. Sitten kävin harjan ja pesin ensin juoma-altaan. Menin harjoineni palloaltaille, mutten saanut proppuja auki.

Lähdin hakemaan kättä pidempää. Otin minisorkkaraudan. Kun pääsin takaisin lantakäytävälle, Ahkera juoksi minua päin. Kun se laittoi pään alas ja tarjosi juosten sarvia, jätti sydän muutaman lyönnin väliin. Minulla ei ollut kuin se typerä minisorkkis aseena. Välimatka lyheni nopeasti. Pakoon ei ehtinyt minnekään. Huidoin minikepilläni, mutta elukka tuli vain päin. Mojautin raudalla turville jotta kopsahti. Elukka pysähti, pyörähti ympäri ja lähti laukkaamaan hirmuista vauhtia takaisin. Se otti kulman hiukan liian kirjaimellisesti ja pyllähti persiilleen lantakäytävälle.

Sain propun auki ja vesi syöksyi altaasta ulos. Aloitin jynssäämään allasta sisältä. Ahkera hyökkäsi taas. Huidoin ja viuhdoin ja jysäytin sorkkiksella päin sarvea. Taas elukka pyörähti tiehensä. Sain toisen puolen valmiiksi ja taas tuli sarvet tanassa hypellen takaisin. Jouduin hetkeksi evakkoon parsien väliin. Piti kopsutella useamman kerran sarville, kunnes viesti meni perille ja se jäi luumuilemaan lantakäytävälle. Sorkkarautaa sain pitää toisessa kädessä esillä ja toisella kädellä pesin toisen altaan. Proppu kiinni ja pääsin turvaan mammalaan. Mammalassa sainkin pestä ihan rauhassa altaan. Riivatu elikko!

5 kommenttia:

 1. Voi kamala! Ja et sitten jättänyt työtä kesken ja sitonut vaikka lehmää kiinni koivesta aitaan!? Olet sisupussi kyllä....

  VastaaPoista
 2. Mitäs se kiltti lehmä Ahkera nyt sarviaan näyttelee,iloa vai vihaa?
  Sinä vain töissä vaikka olet kipeä.Voihan :(

  VastaaPoista
 3. Kamala otus! Nimensä mukainen ainakin uhkailuissa.

  VastaaPoista
 4. mikäs elikkoa vaivasi ko emäntää nii ahisteli :( mokomaki kiusan-kappale...kyllä siinä tais sydän lyyä muutaman kerran ylimäärästä...

  VastaaPoista
 5. No hui! Mikähän sai lehmän tuollasta tekemään?
  Meillä ei lehmät ole hyökkäilleet mutta hiehoja pitää vähän varoa kun pihatossa juoksentelevat (kesällä ovat ulkona ja tulevat lehmien mukana sisään lypsyaikoina).

  Anni

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-