lauantai 21. syyskuuta 2013

Eräs aamu

Korvanjuuressa kuului kehräys ja kännykän herätys. Jalkopäässä karjotti Viima ja pääpuolessa Pusu. Tänä aamuna ei tullut kovakouraista herätystä. Eilen minut herätettiin puremalla leukaan.
Silmien avaaminen vei tovin, sillä yöllä Vika herätti yskinnällään ja vessareissulla. Sitten ei tullut uni ja meni taas tunti hyvää nukkumisaikaa hukkaan.

Heitin ryysyt niskaan, pari riisikakkua kitaan ja hyppäsin saappaisiin.

Laitoin laitumen portit kiinni, koska eilen saivat rehut tästä yläpellolta. Tallista kuului jo protestiääniä. Prinssi halusi ulos. Avasin oven ja hätistin herran pihalle. Heinät heitin ulos ja laskin Pontson perään. Tallin ovet ja salvat kiinni.

Häivyin navetalle. Laitoin ensin tankin lämpötilan ylös kansioon. Tyhjensin mauserin ja kävin robotilla kuittaamassa. Vaihtamaan työhynttyyt niskaan.
Sitten koneelta viiveet ja muut tapahtumat.
Eilen lähti välitykseen Kesoil, Hiilen vasikka.

Menin robotille siivoamaan sotkut, jotka olivat yöllä saaneet aikaan. Keräsin viiveet robotille ja siivosin parret, työnsin sonnat ja siirryin hiehopuolen sotkuja siivoamaan.
Tiirasin kiimat. Ihaa oli kiimassa. Ihaa siis kiinni. Jazz taas verellä.

Nyt juotin ja syötin Ammun ja siivosin sen karsinan. Kävin heittämässä rehut vasikoille ja hiehoille.

Pesin vasikoiden juoma-astiat ja täytin ne. Kuivitin samalla karsinat. Juotin nuorimman kaverin.

Menin roboitille ja laitoin Illan lypsyyn. Kun ilta seisoi lypsyssä koipi kiinni, pesin juoma-altaan ja siivoisin odotustilan paskat. Nyt jalka irti, Ilta oli lypsetty. Kävin hakemassa Anopin lypsylle, koska sen lypsy oli epäonnistunut. Anoppi meni heti lypsykarsinaan.

Kävin siivoamassa takakäytävän ja kuivitin lehmien parret. Nyt viimeinen viive lypsylle, Irvikissa. Avasin odotustilan portit. Kävin täyttämässä vielä kerran vasikoiden juoma-astiat.  Sammutin ylimääräiset valot ja hiehopuolen lantakoneen. Pesin kädet, vaihdoin vaatteet ja marssin tieheni.

Menin tallille ja siivosin valmiiksi karsinat, laitoin heinät ja nostin vesiastiat ulos. Laitoin uudet purut karsinoihin. Kottikärryt jätin odottamaan talliin toistaiseksi. Kävin hakemassa sisältä omenoita hepoille ja tarjoilin ne. Omenat hävisivät parempiin suihin.

Keräsin sitten puusta ja maasta uudet omenat tupaan.

Tuvassa odotti vuosisadan tiskivuori! Kimppuun siis. Ensin koneen tyhjennys ja täyttö ja uudelleen käynnistys. Sitten pesin kaikki käsinpestävät astiat. Kuivasin tiskipöydän ja pyyhin pöydät.

Lopultakin aamupalalle. Kahvi maistui erityisen hyvälle tänä aamuna.

5 kommenttia:

 1. No en yhtään ihmettele että kahvi on maistunut hyvälle tuollaisen työmäärän jälkeen joka ottaisi tavalliselta matti meikäläiseltä koko päivän. Olet sinä jotain erikoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, mä olen vaan työhullu. :D

   Poista
  2. No niin kait mutta kohtuus siinäkin! :D

   Poista
 2. <3 oot melkoinen sisupussi ja ahkera-liisa <3 vaan jonkunhan se on nuoki työt tehtävä!kiitos,ku saan juoda tervettä,puhdasta suomalaista maitoa <3

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-