sunnuntai 4. elokuuta 2013

Että semmoista kivaa...

Iltatöillä tyhjensin ensin m4userin. Laitoin maidot odottamaan semmaritilaan. Kävin kuittaamassa sankot tyhjennetyiksi robotilla. Sitten hiljensin hiehot ja vasikat. En siis ampunut kuulaa kalloon, vaan heitin evästä eteen.

Aloitin sitten lykkäämään viiveet lypsyyn. Lähdin siivoamaan parsia ja löysin hölmöläisen samasta paikasta, missä se Helunan kele viimeksi töllötti. Ei pakittanut paukapää, vaan piti taas purkaa karsina-aita että elukan sai pois.

Itä Maito oli valahtanut parrelta lantakäytävälle ja kone oli painanut sen karsinaporttiin kiinni. Piti avata portti ja kehitellä siihen estettä, ettei umpparit livistäisi.

Tämän operaation jälkeen tyrkin sonnat kuiluun ja sitten ruokin juottovasikat. Koska olen lopen kyllästynyt siihen, että kaksi isointa vasikkaa vetää isot pötsit täyteen maitoa, muiden jäädessä nuolemaan huuliaan otin karahkan käteen ja hätistin molemmat seuraavaan karsinaan. Sinne jäivät mölisemään. Sitten johdatin nuorimmat juomaan. Tunkaisin sormet suuhun ja sitten ne seurasivat tutille. Sinne jäivät tankkaamaan.

Nyt piti siivota vasikkakarinat ja kuivittaa ne.

Ja viimeiseen hommaan. PJ lopetti Itä Maidon. Vedettiin raato pihalle. Tilasin jo sille kyydin.


3 kommenttia:

 1. Voi surku suru Itä Maito-rukkaa. Ikävä homma PJ:llä.

  VastaaPoista
 2. Voi Itä Maitoa! Miten turhauttavaa!
  Yksi syy siihen, miksi minusta ei olis Sun housuihin, on se, että kiintyisin liikaa elukoihin ja itkisin ihan liikaa niiden perään...

  VastaaPoista
 3. Voi harmi,miten tässä kävikään :(

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-