lauantai 6. heinäkuuta 2013

Ylläripylläri

Kun aloin kuivittamaan parsia, huomasin uuden asukkaan mammalan parrella makaamassa.
Höyhen oli yllätyspoikinut. Vasikka kulkeutui koneen mukana ja kiipesi parrelle makaaman kuin iso lehmät ikään. Nimittäin lehmävasikka tuli. Emä ei tainnut sen kummemmin välittää jälkikasvustaan.

Edamin tungin (siltä se ainakin tuntui) robotille tottelemaan. Koneesta se viis veisasi, mutta sapuskat  lehmä imuroi ennätysajassa pötsiinsä.

Ananas on alkanut ärsyttäväksi. Se ramppaa robotilla kokoajan. Kiertää ympyrää, jos jollakin kertaa tärppäisi. Eilen annoin jo lähdöt!

Iines oli sopivasti verillä, eilen siemennettiin aamusta. Hyvä, hyvä!

Koitan muistaa kuvata tulokkaan. Neidin nimeksi tulee Kuitu.

6 kommenttia:

 1. Kuitu taitaakin olla helppo koulittava, kun heti kopioi mallia isommista. Way to go!

  VastaaPoista
 2. Aamuhan alkoi sitten suotuisissa merkeissä ja toivotaan että leppeät tuulet puhaltavat jatkossakin. Joskin olin aivan pihalla tuosta koneen mukana kulkeutumisesta (luulin että se on jäänyt kiinni johonkin) ja parrelle kiipeämisestä mutta se nyt ei ole mitään uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kone on lantakone. Lantakone työntää edellään lehmääkin, miksei siis vasikkaakin. ;)

   Parsilla lehmät lepää. Katsele vanhoja kuvia.

   Poista
 3. Koska aloin eilen googlettaa nautarotuja, törmäsin mm Jersey-rotuun. Lukeutuu lypsylehmiin ja sitä kehuttiin kovin. Onko teillä sellaista? Jos ei, miksi. Muita lypsyrotuja teillä on se on varmaa, koska muistan nähneeni. Tämä jerseytyyppi oli minun silmiini oudon / uuden näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole jerseytä. Se on pienempi valtarotuihin verrattuna, mutta sillä on mahtavat pitoisuudet maidossaan. Rasva ja valkuainen. Meille tuskin tulee, koska se on PJ:stä kiinni.

   Poista
 4. Onnea Kuitu-vasikasta.Viisas pikku-likka on kun ei suostunut lantakoneen tuupattavaksi :D

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-