tiistai 9. heinäkuuta 2013

Torstaina traktoreita töllisteltiin

Lähdettiin taas aamusta matkaan. Tarkoitus oli olla jo kymmeneltä perillä, mutta lasten kanssa ei aina nuo aikataulut pidä. Jo varhaisessa vaiheessa huomasimme ajavamme jonossa. Jono ohjautui lopulta raviradalle, jonne piti panna autot parkkiin. 

Bussikuljetuksella kätevästi perille. Nimittäin farmariin ja paikka oli tietysti Seinäjoki. Jakaannuimme kahteen joukkueeseen. PJ ja eskarilainen. Sekä minä ja kaksoset. 

Me suunnistettiin tietenkin heti katsomaan lampaita, koska Vika RRRRakastaa lampaita.

Sitten ihailtiin komeita pukin sarvia. Vuorossa vuohet.


...kilejä...


Sitten kipin kapin katsomaan poneja ja hevosia.
Tytöt ihailivat shettiksiä ja haaveilivat omasta pienestä hevosesta. ;)


Alueella järjestettiin keppihevostelua lapsille. Tokavika ei uskaltanutkaan, mutta Vika päästeli ihan täysillä monta, monta kierrosta.


Lehmärivistä bongattiin kyyttö!


Alkuperäiskarjaosastolla piti tietysti ihailla.


Ja vielä ihan mustiksia.


Possut päiväunilla. Ihmettelen, miksi hoitajat yhdenäkin menivät aitaukseen ja tulivat sieltä sangon kanssa, jonka päällä oli takki. He olivat pyydystäneet possuaitauksesta kärpänpoikasen!


Pieniä muistoja tuli ostettua. Ostin ovikyltin (kuvaa myöhemmin), tytöt saivat lammas t-paidat, pari traktorin kuvalla varustettua käsipyyhettä. Käsityöläisillä olisi ollut vaikka mitä ihanaa, mutta kukkarossa rajallinen määrä katetta. 

Messujen plussat ja miinukset.

+ sää oli mahtava
+maistiaisia oli runsaasti tarjolla :D
+levähdys istumapaikkoja oli tarpeeksi

- opasteet oli huonot tai niitä ei ollut
- vessoja oli TODELLA vaikeaa löytää ja niitä oli liian vähän
- Arlan luomujogurtti oli mautonta
-Valion pehmiskioskilla palvelu oli töykeää, kallista ja pehmis hintaan nähden surkean pieni kikkare! Suorastaan NOLO. :(

Koska olimme kiertäneet lähes kaiken kiinnostavan ennätysajassa, päätimme lähteä pois.
Aikuisten ihmisten tulisi osata edes alkeelliset käytöstavat, bussijonossa. Törkeitä etuiluja, tönimistä ja mikä paskinta lasten tuuppimista ja jalkoihin tallaamista.
Oli pakko sanoa yhdelle naikkoselle, että:" ONKO PAKKO survoa lapsia??" Tokavika pääsi isin syliin turvaan sikamaisia ihmisiä ja minä luotsasin loput bussiin. Bussikuskin perkele starttasi, ennenkuin ihmiset pääsivät istumaan. Tokavika parka lensi naamalleen bussin lattialle. Jolloin sanoin tarkoituksella kovalla äänellä: "Kuskinperkele!!" Lapsiparka itki ja minä otin syliin. Ihmiset päivittelivät törkeää kuskia. Ilmainen kyyti ei oikeuta ajamaan miten sattuu. >:( 

Päästiin onneksi lopulta omalle autolle. Lapset oli poikki ja samoin itseltä hermo. Ajettiin Seinäjoen apsille syömään. Lapset imuroi ruoat pötseihinsä ennätysajassa ja ei me aikuisetkaan lautaselle syljetty. 

Kohti seuraavaa paikkaa. Traktorimuseota. Hetken aikaa meni etsiessä paikkaa, mutta sittenpä oltiin jo perillä.

Tällä ajellessa on varmaan maajussin perse ollut kovilla :D


Tai tällä.


Puimureita.Erikoinen ilmestys:Hiukan iäkäs peli.Vielä viimeiseen yöpaikkaan alkoi museon jälkeen matka.

7 kommenttia:

 1. Mites se maatalousnayttely oli nain aikaisin tana kesana? Yleensahan se on ellokuussa, eiko? Minun on monta vuotta tehnyt mieli kayda semmoisessa, mutta kun olemme aina Suomessa heinakuun toisella puoliskolla, se on jaanyt valiin.
  Ja jai sitten nytkin ilmeisesti.
  Olisi ollut jotenkin nostalgista, kun se oli lapsuudenkesieni lahes ainoa "matka"!

  VastaaPoista
 2. Joo,kuulin myös tuosta pehmis kojusta huonoa palautetta....kuulemma uimahallin kiskasta sai halvemmalla kaksinkertaisen pehmiksen!!!! Oltiin myös paikanpäällä torstaina,busalla raviradalta Farmariin,muutama meidän lisäksi moitti bussikyytejä ja järjestelyjä ylipäänsä mutta olivathan nuo pääasiassa ihan kivat farmit. "Ennenvanhaan"nuo pirskeet pidettiin raviradalla,ainakin 15v sitten kun keskimmäistä odotin,oltiin sielä,se oli paikkana kivempi kun kaikki oli tavallaan samalla alueella,tuola joutuu aika paljon kävellä niinkuin turhaan....nim. Pohojammaan valittaja eukko

  VastaaPoista
 3. Hei! Mukavia kuvia Farmarista! Täytyy hiukan korjata tuota pehmisasiaa. Valio ei enää valmista ja myy jäätelöä, joten pehmiskioskin on täytynyt olla jonkun muun pyörittämä. Terveisin Kaisa Valion viestinnästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kioskissa ei ollut mitään muita tunnuksia, kuin isot Valion kyltit.

   Poista
 4. Oltiin päivää aikaisemmin liikenteessä ja silloin vielä bussikuskit pelitti :) Alue kyllä iso ja yhdelle päivälle (navetointien välille) liikaa jos aikoo kaikki kiertää. Meillä kävi hyvä säkä kun osuttiin lammasaitaukselle katsomaan paimenkoiranäytöstä. Oli jotain spesiaalia, jota ei ennen ollut nähnyt. t.M

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-