perjantai 7. kesäkuuta 2013

Ahkera

Liekö Ahkerakin tulossa kiimaan, kun se Hapen kanssa höyrysi. Happi ei antanut olla selässään, niin että semmaria ei tänään ole tulossa. Ei Ahkerallekaan. Ahkera tahkoaa edelleen maitoa. Elukka poiki kaksi vuotta sitten ja samalla vasikalla on nyt kaksi kautta lypsetty. Edelleen yli 20 kg päivässä. Toinen kausi on ollut vielä parempi, kuin ensimmäinen vaikka välissä ei ole vasikkaa saatu.

Tämähän ei ole ensimmäinen kerta, kun lehmä lypsää kaksi kautta. Ensimmäinen oli Royal. Sekään ei tullut tiineeksi ensimmäisen kauden *päättyessä*. Lypsi kaksi kautta putkeen. Kolmanteen tuli vasikka, mutta vasta liharisteytyksellä. Eikä elukasta jäänyt jälkeläistä. Autoon meni. Kalliiksi elukka tuli, vaikka huipusti lypsikin.


Ahkeraa piti oikeasti hätistää pois kimpusta. Oli hypätä päälle ja puskea sarvillaan, kun asettelin Yöunta lypsylle. Kolalla sarville pamautin, niin sain hetken rauhassa tehdä hommiani.

3 kommenttia:

 1. Onko tuo kuinka yleistä lypsää kaksi kautta?? En olisi arvannut, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan ole. Edellisestä tapauksesta on ehtinyt kulua jo ainakin 6 vuotta.

   Poista
 2. Voihan Ahkeraa,kun olisi sonni niin siinä kyllä lehmä saisi kunnon satsin sisäänsä.Eikä pikku tirausta kuin simentämällä.
  Jostain tilaa ja sonni siihen ja kuinka helppo olisi vain laittaa lehmä sonnin karsinaan ,eikä odotella semmaria koko päivää.Oli sitten ilta tai yö olisi sonni valmis hommiin.Ei pyytäsi mitään lisää eikä olisi siementämättömiä päiviä :D

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-