sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ratsimassa

Piiiiiitkän tauon jälkeen kiipustin Prinssin selkään. Edellinen kerta oli helmikuussa. Nyt päätettiin Äffän kanssa tehdä kunnon väsytyslenkki. Juoksutettiin ensin höyrypäät tarhassa. Sitten harjaamaan talvivilloja. Sanoinkin Prinssille, että niistä karvoista saisi toisen ponin!

Äffä laittoi suitsiin uudet ohjat, jotka ostin Lahdenseudun Kärkkäiseltä (10.05.) puoleen hintaan. Ihan ylivedot! Parhaat ohjat joita olen näpissä pitänyt. Merkiltään Harry´s Horse  .

Lähdettiin kylälle päin. Poikettiin metsään. Otettiin siellä ensimmäiset laukkapätkät. Ihqua! Sitten takaisin hiekkatielle. Pikkupätkä asfalttia. Sen pätkän varrella oli heppalaidun. Hepat hörisivät ja hirnuivat poneille. Prinssistä se valkoinen heppa on aivan ihana. Sitä tuijotetaan jumaloiden.

Asfaltin jälkeen taas hiekkatielle. Nyt köpöteltiin välillä, sitten ravia ja laukkaa. Roy välillä otti metrin sivuloikan, kun tien vieressä oli joku mörkö. :D Ja Äffä oli pudota satulasta, kun nauratti niin vietävästi. Minä taas nauroin Prinssille, kun se ei pysynyt Royn perässä. Roy ravasi ja minun piti laukata Prinssillä perässä, että pysyimme mukana. Vasta viimeisellä pätkällä, Prinssi innostui ihan oikeasti. Olimmehan menossa kotiin!

Kotona riisuttiin varusteet ja otettiin ponit riimuun. Käveltiin talolle. Joo. Käveltiin ja käveltiin. Jokaisen vihreän ruohotupsun kohdalla tuli stopit.

Päästiin talon taakse. Annettiin pojille suihkut ja sitten ne saivat rauhassa laiduntaa takapihalla. Eli söivät rouskuttaen vihreää. Tehokkaat ruohonleikkurit. Ainakin puolituntinen meni takapihalla. Vastahakoisesti lähtivät tarhalle.

Saivat siellä vielä kuivaa heinää turvan alle.

Tuunasin vähän väriä tallin seinille:
Illalla poneja odottivat oikeat herkkusankot karsinassa. Kauroja, kivennäiset, porkkanaa ja tuoretta ruohoa päällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-