perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kärpänen, kevään ensimmäinen

Iltatöille livahdin hiukan aikaisemmin. Pyysin TP:n matkaani jeesaamaan kahdessa asiassa. Emännän lypsyssä ja hiehopuolen paskakoneen ajossa.

Ne tehtyämme ajoin pari kantturaa koneelle. Ja lähdin työntämään hiehopuolen päädystä paskat kouruun. Se käykin työstä. Nimittäin leiju työnnetään lumikolalla ränniin. Kolalla viimeistelin työn. Se liejupaska PAINAA.

Sitten kuivitin parret. Joka ikisen. Kuljin poikimakarsinoiden ohi. Hieho oli pötköllään ja perä valui. Ei hyvältä näyttänyt. Perä valui verta. Kävin laittamassa kumihanskat (entiset lypsyhanskat) käsiin ja otin ketjut mukaani. Siivosin karsinan ja laitoin uudet purut. Sorkat alkoivat näkyä ja vilahtivat takaisin. Seuraavalla ponnistuksella nappasin sorkasta kiinni. Sujautin ensimmäisen lenkin jalkaan. Sitten toiseen. Säädin ketjun lyhyelle ja aloin hissukseen vetää. Jalkojen ja kielen näkyessä hiukkasen kovemmin. Muutamien kiskaisujen jälkeen pää syntyi. Vasikka näytti elottomalta. Nyt jättivetoja monta perätysten. Syntyi maha ja hirmukiskaisulla loputkin.
Puhdistin suun ja sieraimet limasta ja verestä. Hieroin rinnasta muutaman kerran. Vasikka aivasti ja hengitti!! Työvoitto!
Vetäisin pennun emän eteen. Emä alkoi luutimaan sitä heti.


Lehmävasikka. Tästä tulee Kärpänen, kun emä kerran on Itikka. :D Emä telkkusi robotilla, mutta saatiin kuitenkin tilkka vasikalle. Kävin ryöväämässä maidot ja juotin ne kakaralle. Ei tarvinnut kahdesti käskeä juomaan. 

4 kommenttia:

  1. Näyttää niin pikkuselta Kärpänen Itikan vieressä... toivottavasti emä toipuu hyvin, eikä veri ollut vaurion merkki.

    VastaaPoista
  2. No sinähän sankari olet! Hieno juttu kerta kaikkiaan.

    VastaaPoista
  3. Hieho suoritus.Onnea pikkulikasta :D

    VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-