perjantai 5. huhtikuuta 2013

Joutavilla jotakin tekemistä

Tänä aamuna tein päinvastoin, kuin yleensä. Heitin hepat pihalle ensin. Kello oli kuuden kantturoissa. Uniset ponienpäät tulivat yläovista ulos. Prinssikin kyseli, "Oletko varma, että on aamu??"  Heiniä kohti kuitenkin pojat suunnisti.Navetalla kurkistelin koneelle tietenkin ensin. Tarkoitus oli ensin selvitä hiehojen peräpeilejä tutkailemaan, mutta tämä näky pysäytti:


Happi käynnisteli vasikointiaan. Vedet oli jo tulleet. Siivosin siis ihan ensimmäiseksi karsinan ja levittelin puhtaat purut alle.  Tässä sitten se vetoapulainen:


Koska hommat kääntyi päälaelleen, aloitin lehmistä. Kolan kanssa kiersin ja poimin pihtareita matkaani. Oikeasti heitä ei ollut kuin kolme, mutta tyrkin perseitä ylös ja putsin parsilta sonnat pois. Päästyäni toiselle puolelle, veretseisauttava näky iski verkkokalvoille kuin salama! Lehmät olivat murtaneet portin päädystä joka estää työmaalle menon. Neljä kantturaa seisoi kuilun reunalla molemminpuolin!!! Jumakauta!!! Puhelin kouraan ja soittamaan PJ:lle että vastaan sieltä ja ÄKKIÄ!! Sain ajettua liiat eestä pois ja kierrettyä portin luo. Avasin senverran kun sitä sai ja PJ hätisteli toisen puolen rouvia pois. Toiselle puolelle pääsin kiertämällä eteen ja ajelin loputkin karkurit pois. Kohta pitää nitrot hankkia, kun lehmät säikyttelee ihmisen henkihieveriin! Ei olis nauru maittanut, kun siellä montussa olis ollut harjateräksellä seivästettyjä lehmiä rivissä. 


Tästäkin pelastuttiin, AIVAN VALTAVAN SYVÄ HUOKAUS* . Siivosin parret, ajoin rouvat lypsylle ja työnsin pääkouruun tavarat. Kiersin sitten hiehopuolelle. Jazz on tänään siemennyksessä. Vasikat saivat juomiset ja juotin nuorimman. Jätin poijittamisen PJ:lle ja lähdin tupaan.

Kohtapa PJ soitti, että lehmävasikka oli tullut.

6 kommenttia:

 1. Ohhoh - teidän rouvat taitavat olla yhtä uteliaita rakentamisen suhteen kuin minäkin! Olipa lähellä kamala kaaos!! Onneksi eivät loikanneet alas!

  Onnea lehmäsestä! Aika erikoinen haarukka tuo synnytysapuväline. Onko sillä nimeä? Siis härvelillä.

  VastaaPoista
 2. No enpä ole moista vasikanavittajaa nähnykään. Tosin ekaa kertaa näin viime viikolla semmosenkin lehmännostajan, joka viritellään lantionluiden ympärille ja sitten traktorin avulla nostetaan ylös. Onko teillä semmonen?

  Ja niin, onnea lehmävasikasta :) Tuleeko siitä Kaasu? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt muista mitä oon kirjoittanut tuonne vasikannimi-vihkooni, voi olla.
   Ei, meillä laitetaan leveä kuormaliina etu- ja takapäähän ja traktorilla nostetaan jaloilleen.

   Poista
 3. Lehmät EI voi vastustaa vastamöyrityn maan tuoksua.... :-)

  VastaaPoista
 4. No,jopa taas lehmät keksivätkin uuden tavan säikyttää ihmiset ja ollaan kuin mitään ei olisi tehty.
  Onnea uudesta pienokaisesta <3

  VastaaPoista
 5. Hyi kauhia mikä kuva tuli mieleen jos olisi käyny huonosti tuossa lehmien karkureissussa 80/ Onni oli myötä!
  Vasikalle onnea ja pitkää ikää.

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-