tiistai 12. maaliskuuta 2013

Uutispommi *PUM*

Rumpujen pärinää..... ja salaisuuksien verho aukeaa...


                                                                                   ;P
...... Tiistai 12.03. AD 2013 tulee jäämään historiaan. Sillä, tällä päivämäärällä navetassa astuu lypsyhommiin ROBOTTI!! Tämän emännän lypsäjänpäivät ovat ohitse. :) Toki tarvittaessa pitää käsin- / kannukonelypsyä harrastaa.

Ensin maitohuoneeseen tuli uusi tankki:Tämä kaikki tapahtui siis jo viime viikolla. ;)

Robottiasentajat  aloittivat kuumeisesti kasata robottia väliaikaiselle paikalle. Kun robotti on täydessä työssään, aletaan lypsyasemaa purkamaan pois. 


Viime viikolla jo laitettiin lehmiä harjoittelukierrokselle. Anoppi sai kunnian olla ensimmäinen lehmä joka tungettiin robotille harjoittelemaan:


Tälläinen on panta, joka on ripustettu jokaisen lehmän kaulaan:Tässä rouva jo astelee pois:


Sitten robolle "pakotettiin" Ystävä. Se oli jo merkitty tietokoneelle ja sai täysrehut robotilta ensimmäisenä:


Eikä rouvaa tarvinnut kahdesti käskeä. Alkoi tyytyväinen mussutus kuulua. Kateelliset pörräsivät ympärillä. Niitä harmitti, kun ne eivät saaneet mitään.


Vielä loppuposeeraus kameralle:


Ruokakaukalo:


Kiitoksia käynnistä, tervetuloa toistekin!! :D15 kommenttia:

 1. Voi mahoton :D Onnittelut robotista! Mahtaa siinä olla melkoiset operaatiot että kaikki lehmät oppii kulkemaan siitä :)

  VastaaPoista
 2. Tämä se on jotain niin ihanaa ja tarpeellista.
  Sanokoon kylän ämmät mitä vaan niin rinta rottingilla edistyksen eturintamassa.
  Onnea ihan ylettömän paljon :D

  VastaaPoista
 3. *Taputtaa hillittömästi* Onneksi olkoon ja olen vilpittömän onnellinen puolestasi! Vihdoinkin jää historiaan se iänikuinen tappelu noiden saatanan kantturoiden kanssa! <3

  Ei kuitenkaan tainnut olla mikään halpa investointi? Tietysti kaikki mikä säästää terveyttä, ei ole rahassa mitattavissa mutta eikös tuollaiset himmelit maksa maltaita?

  Ensin luulin että kusetat kun ei näkynyt mitään, sitten tuli virnistys ja lopuksi juttu eli kyllä sinä osaat viedä ihmistä 6 - 0 niin halutessasi :DD

  Luin muuten kiihdyksissäni että se oli Anoppi (siis oikea anoppi) joka ensin laitettiin testaamaan uutta värkkiä. Siinä olisikin voinut olla metakkaa ;D

  VastaaPoista
 4. Onnea! Hienoa! Wow!
  Osaako Ammukin mennä tuonne itse? Kuinka pesut hoituu? Tuleeko pannan koodin mukaan naposteltavat? Varmaan ihanaa, kun saa syödä samalla. Kuinka usein voi mennä ja saada apetta? Lusmut varmaan oppivat kiitämään koppiin usein vaikkei maitoa vielä olisi ähkyksi saakka utareessa. Missä ko. vekotin fyysisesti on? Aiotteko purkaa aseman? Ja muita kysymyksiä....

  VastaaPoista
 5. Wow! Hienoa. Mitenkahan kauan lehmien totuttelu kestaa? Kuinkahan usein lehma voi kayda lypsettavana?

  VastaaPoista
 6. Tämä oli mahtava uutinen! Olen tuota miettinytkin, että miten sun kädet ja sie muutenkin oikein jaksat tuota hommaa, eläkkeellehän sun kohta pitää lähtee tuollaisesta työstä. Mutta nyt ei tarttekaan!

  Toivottavasti kuitenkin navetalta riittää juttua vastakin...

  VastaaPoista
 7. ...tsemppiä alkuun ja olkoon investointi kannattava...:)

  VastaaPoista
 8. Voi miten hienoa.. Kauheasti en noista ymmärrä, mutta se tajuan että kun elämä helpottuu ja työnmäärä vähenee niin se on aina riemukasta. Onnittelut!! :)

  VastaaPoista
 9. Hiano juttu! Kyllä varmasti tua robotti helepottaa elämää varsinki sitte ku elukatki alakaa oppia kulukemaan siälä :)

  VastaaPoista
 10. Nyt saan sitte onnitella virallisesti :0D Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 11. mahtavaa,tosi tarpeeseen tullut!

  VastaaPoista
 12. Niin, no enhän minä mitään hintatietoutta olisi tarvinnutkaan...;D

  VastaaPoista
 13. VAUTSI! Onnea hirmuisesti. Ajattelinki, et kuin ihmees sun kädet kestää sitä lypsyasemalla lypsämistä, mutta tämähän se ratkaisu tietysti oli. Huikeeta. (itelläki tuli yhtäkkiä se vanha ajatus, että jos mä sittenkin joskus robottinavettaan töihin pääsisin.. mutta ihottuma on niin paha mulla, että voi olla ettei musta enää navettahommiin ole..)

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-