sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tarkilta

Mentiin kimpassa PJ:n kanssa lypsättämään ne kaksi hankalaa. Ensin Yöuni. Sille pitää laittaa matonpaloja korokkeeksi, että kone saa otteen vetimistä. Pari hutia ja kone otti kaikkiin kiinni. Laitettiin viivästys lypsimiin ja lehmä tyhjeni -vihdoinkin. Sitten oli Hötkylän vuoro. Se onkin kikkisempi. Koska molepien pitää olla sivuilla valmiina tarttumaan lypsimiin, kun ne iskevät vetimiin kiinni.
Sitten pitää pitää lypsimiä paikoillaan, ettei ne irtoa. Kun on aikamme roikuttu, ne pysyvät ja lehmä tyhjenee. Tällekin laitettiin viivästys.

Mahtoi molemmat olla helpottuneita, kun saivat tyhjäksi itsensä. Minäkin olin, vaikka minua ei lypsettykään. xD Hah hah haa!!!

Nyt on kolme lehmää kaupan. Yöuni, Hötkylä ja Ibis. Yksikään ei sovi robotille. :/

4 kommenttia:

 1. Onko Indeksi ruvennut sietämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei, sillä on vitjat kintussa mutta monoa tulee silti. :/

   Poista
 2. Eiku ay/hol.foorumiin ilmoitus lehmistä,ei hyvää kannata teurastaa.
  Minäkin juttelin yhen emännän kanssa sun lehmistä,tyhjiä parsipaikkoja on mutta rehutilanne ihan surkee,ostaa jo toisilta :(

  VastaaPoista
 3. Mulla läks tää yövuoron jälkeinen ajatusvirta niin käsistä että jäin surffailemaan eläinsivustoja ja etsimään tietoa siitä voisko meidän navetassa olla joskus jokin toinenkin eläinsortti lampaiden ja kanojen kaverina? Mistähän tätä tietoutta voiskaan lähteä itseensä hakemaan? Ja taas pääsen samalla siihen suruun, kun ei ole enää ketään omaa perinneosaamista antamassa.. Että sillai toimi "lehmäkauppailmoitus" :D

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-