sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Asema

Aseman purkutyöt ovat lähteneet vauhtiin. Tältä näytti viime torstaina:


Tänä aamuna en ollut viiveitä patistelemassa, koska jalat eivät antaneet astua askeltakaan. Tuo seisoskelu lehmien ahtereiden takana on silkkaa myrkkyä. Kuvitelkaa, että teillä on nilkkojen ja lonkkien paikalla kaktukset (sisällänne siis), niin tiedätte miltä käveleminen minusta tuntuu. Pitkä lepo teki hyvää niin jaloille, kuin koko kropalle. Univelkaa mielin määrin taas kertynyt hartioille. 

Iltatöillä kävin olemassa ihan vaan puolitoista tuntia. Viiveitä ei ollut kuin Emi, Höyhen, Hötkylä ja Yöuni. Kaksi viimeiseksi mainittua pitää vielä käydä illalla lypsämässä. Koska niihin tarvitaan kahden ihmisen kädet. Emi oli jonossa, kun menin navettaan ja Höyhentä kävin kopauttamassa kolanvarrella hanuriin. Hötkylä otti sorkat alleen ja juoksi häntä kaarella toiselle puolelle navettaa. Suoraan robotille. Puski muut tieltään ja oli jo robotilla, kun kiersin navetan. :D 

Otin täten karvakoneen ja aloittelin ajamaan karvoja tiinelän hiehoilta. Mutta sitten iski energiapula. Akku loppui. ;)  Vein akun laturiin ja jatkan toisena päivänä. 

10 kommenttia:

 1. Hyvin on alkanut asemanpurku käyntiin.Joko asema on myyty? Tuolla yhdessä blogissa suunnitellaan lypsyasemaa.
  Voi,kun kaikki alkas sujua ilman viiveitä ja vahdittavia eläimiä.
  Voisi alkaa nukkua pois univelkaa <3

  VastaaPoista
 2. Jännää nähdä, jääkö aseman paikalle monttu vai tuleeko lattia samalle tasolle kuin muuallakin navetassa. Ja jääkö lattian alle joku tila esim. säilytykseen tms.

  VastaaPoista
 3. Joko ne kaikki on tosiaan oppineet robotti lypsyyn?, paitsi noi neljä?. Hurjan äkkiä ne oppii kyllä :) Monestikko ne keskimäärin käyvät lypsyllä vuorokaudessa?. Onko tullut soluja kun muuttui lypsytouhut?.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei, kyllä niitä saa vielä potkia. Toistaiseksi käyvät 1-3 kertaa, riippuen lehmästä. Venla käy 3 lypsykerran lisäksi sen 5 kertaa. xD Ei kone hälyyttänyt kuin kahdesta. Kummallakaan ollut kuumetta. Toisen jäänti karjaan epävarmaa, kun ei rauhotu. Toinen laitettiin menemään toistaiseksi vasikoille. Voi olla ressistä.

   Poista
 4. Sua vois tulla sinne kiusaamaa ja taputeleen takapuolelle. Jospa se auttas tipauttaan kaktuksist piikit.

  Paskamaisia on tollassetki kivut. Sais jo loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie luulen et miun ukkoin vois taputella sua vaikka minne, jos tulisit mun ahteriin kiinni. :D

   Poista
  2. Jotain tonsuuntast mä aattelinkii, siks ehottelinki noin pienesti. ;DDD

   Mutta sais ne sunki kivut jo hellittää. Ei kukaa tollast pitkää kestä.

   Poista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-