torstai 28. helmikuuta 2013

Savutti

Aamulla vauvat vetivät sikeitä:


Lehmät vähän kummastelivat meikäläistä aamulla. Normihommat odotti. Tällä kertaa olikin iisit lypsyt. 
Ei yhtään lääkelehmää, erilleennyplättäviä kaksi, ei ternejä ei ylimääräisiä riesoja. 
Ibis ja Huippu ovat kesyyntyneet ilman narua lypsettäviksi. Ibikselle vaan pitää olla edelleen sitä saakutin hormoonia persieen. :/ 

Mutta sitten silmiini osui Emäntä ja suuttumus löi päälle sataa! Emäntä horjui asemalle. Maito oli romahtanut 10 kiloa!!! Jumankekka!! Karsinaan ketopastalle ja äkkiä. Karsinaan sai jäädä. Oli laihtunut liki luurangoksi. Kelen tanan!! Mainitsin asiasta PJ:lle kohtalaisen kitkerään äänensävyyn. >:( 
Ennenkuin Emännän sai karsinaan, piti tehdä ylimääräistä työtä. Elukka oli kiilannut takaputken alle päänsä, eikä lähtenyt irti. Koko revohka piti ajaa takaa pois ja vasta sitten pää lähti jumista. Anna mun kaikki kestää!!! x( 

Iltatöillä laitoin ensitöikseni pellavaliman Emäntää varten tekeytymään. Lypsyn jälkeen karsinaan ja PJ antoi pellavan sille. Hulahula keksi taas temput tehdä asemalla. Kesken lypsyn heittäytyi pitkin pituuttaan ja  kone jäi tietenkin alle. :( En saanut elukkaa ylös ennenkuin siirsin kaikki edelläolleet kantturat pois. Sitten arvon sika nousi ylös. Lypsin oli irti ja keskitappi koneesta poikki. Sillä ei enää lypsetty. Sika mikä sika. Onneksi oli varaosia vielä jemmassa. Mutta kone piti purkaa alkutekijöihinsä, että tapin sai vaihdettua. Ja se tapahtui hetki ennen pesun käynnistämistä. Kyllä keitti! 


Tässä vielä näytiksi, laitoin edelliselle lomittajalle avuksi liitutauluun namiskuukkeleiden asennot kussakin tapahtumassa:


Huomenna tulee taas lomittaja ja minä olen varannut itselleni uuden ajan lekurille. Haen lisää saikkua. Kyllä se vaan on niin, ettei tällä kädellä lypsetä. Aamulla normiin tapaan pistin elukkaan vauhtia asemalle menoon ja kojautin nyrkillä takajalkaan. Ei olisi pitänyt. Siinä vaiheessa, kun käsi osui elukkaan, tirskahti vedet silmistä voimasanaryöpyn säestyksellä. Koski niinmaanperusteellisesti!!
 Mitähän tästäkin vielä tulee??4 kommenttia:

 1. No voi helvetti, on sulla vastusta. Mikä saa lehmältä tuon maidon tulon romahtamaan, onko kyseessä joku sairaus vai jotain muuta?

  Sun täytyy rakentaa sellainen pieni ja pyörillä oleva fakiirin punkan tapainen levy jossa on viisikymmentä senttiset piikit, jonka lykkäät kantturan alle lypsettäessä niin johan lakkaa makuulleen menemiset!

  VastaaPoista
 2. Ei oo helppoo sulla... onneksi on edes jonkinlainen lomitusjärjestelmä nykyään olemassa, että sairas pääsee toipumaan. Edes vähän.

  Muistan kyllä nuo namikat... opetteluvaiheessa ne tuli uniinkin. Pelkäsin niin hitosti, että ne on väärässä asennossa! En kyllä muista, että ikinä olis olleet.

  VastaaPoista
 3. Voi,oi kuinka siellä taas näin on kun sinä olet poissa poruksta.Olet korvaamaton,ei voi muuta sanoa.
  Onneksi kuitenkin vasikat ovat terveitä ja Julja kaikkein kaunein söpoliini.

  Hulaula,muistanko oikein ,poistolehmä.Saa kyllä mennäkin pois kun noin elää.
  Toipumista Emännälle,ei se ketoosi tulekkaan huonoon lehmään.
  Ja emännän käsi,taitaa olla isompi vika mitä lääkärit ensin arpaili.

  Olsipa ollut minun lomittaja urani aikan noin hyvin neuvottu aseman hanat,olis monelta kauhulta säästynyt :D :(

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-