sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Eilen siirreltiin hiehoja. Ensin Iittala ja Iloliemi mammalaan. Ne lähtevät perätysten makkarakyytiin. Kumpikaan ei tullut tiineeksi, vaikka olis itkenyt. Itkeä mieli tekisikin, ei mitään huonosukuisia elukoita. :/ *ttu!

Sitten taas karsinoittain laitettiin porukkaa. Ensimmäiseen neljä, toiseen viisi ja kolmanteen neljä. Sitten pikkuhieholaan (kuivikekarsina) neljä vanhinta ja vieroitukseen otettiin kolme vanhinta.
Sitä älämölöä sitten riitti koko aamuksi.

Illalla Venla jatkoi sikailua. Laitoin sen kiinni ja paskapotkuri latasi lypsimet irti vapaalla jalallaan. Kyllä keitti! Teki mieli tunkea lypsimet elukan kurkkuun!!!

Laitoin illalla Aronian ja Huipun karsinaan. Vasikka pötkötti Aronian karsinassa aamulla. Tarkastelun jälkeen vasikka osoittautui Huipun vasikaksi Huipulla roikkui jälkeiset. Sonnivasikka:


Mamma huuteli karanneelle vasikalleen ja Aronia liukahti valoa nopeammin pakkoäitiyttä pakoon, kun portin avasin. :D

6 kommenttia:

 1. Voi Huippua, kun vauva lähti karkuun :)) Siellä se kattelee surkeena.

  VastaaPoista
 2. Noita vasikoita tulla tupsahtelee tasaiseen tahtiin mikä pistääkin kysymään että paljonko niitä putkahtaa kuukaudessa, noin keskimäärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippuu siitä, ketkä tulee tiineeksi ja milloin. ;) Ammun kuvan alla sivupalkissa on tulevat vasikoinnit näytillä. Tässä kuussa määrissään vielä kolme.

   Poista
 3. Ihan tosi harmi juttu nuo hiehot,olispa tilamme kylkikyljessä niin toisit ne mulle ja meijän joku mustasonni yrtittäs tyttöjä pamauttaa paksuksi ja sitten taks sulle tiineinä.Mutta kaikki ei oo kuin Strömsöössö.Eikä se astuminen maksas ku jokusen kortin :)ja samase mikä vasikka tulisi kunhan sais vain hiehon poikimaan.
  Onko Venla rukalla joku kipeä tississä kuin noin latoo potkuja? <3
  Komea sonnipoika.

  VastaaPoista
 4. Uusi lukija ilmoittautuu. :) Pakko kehua, että sulla on sana hallussa! En voinut olla hirnumatta täällä paskapotkurille ja tuolle viikon tähtitytölle, joka "paskantaa asemalle joka kerta", vaikka eihän tuo nyt oikeasti kivaa ole. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetulemas joukkoon tummaan. :D Kiitos kiitos.

   Poista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-