tiistai 11. joulukuuta 2012

Aamuvarhaisella napsahti viesti kännykkään, anoppi sairaana. Sängystä ylös ja kohtuullista haipakkaa töihin. Oli kyllä muuta tälle aamulle mietittynä, mutta ne ajatukset piti samantien vetää vessasta.

Navetassa vasikat tervehti tavalliseen tapaan. Lypsyt pääsin kerrankin aloittamaan edes suht' koht ajoissa. Muuten ei mitään kummallista lypsyssä, mutta Horsma kilahti. Ei mitään asiaa välissä. Sorkkaa tuli eteen ja taakse. Ekapaikalla seivästin nokkapihtiin. Sain pyyhittyä ja suihkeet otettua, mutta koneen kanssa alle... huh huh!

Toisen piti nipistää nenusta lisää ja toisen laittaa kone. Kone sai olla loppuun asti rauhassa. Hyvä niin, sillä näpit oli täynnä ilmankin.

Letku tankista ja lääkelehmien kimppuun. Sillä aikaa, kun koneet kävivät, pesin loput koneet. Kun lääkelehmät oli lypsäneet, siirsin Hetken ensimmäiseksi. Perään otin jo lypsettyjä. Hetki nokkapihteihin ja pumppasin kalkkia tuubillisen kitusiin. Kannullinen vettä perään. Hetki paskanti, löysähkön tavaran. Tuuletuksen paikka!! Persereikä toimii sittenkin. :D Ummella ollut päiväkaudet.

Hetken hivautin karsinaan. Se sai mennä nyt keskimmäiseen, sillä Abba karjotti ensimmäisessä. Saa kättä ja olkipilliä.

Nyt ensimmäisenä törötti Hulahula. Kaulapannalla sidoin porttiin kiinni. Sen verran löysiä, että henki kiersi. Ei pääse heilauttamaan päätään taaksepäin, sellainen pointti. Sitten täytin ruiskun. Neula lihakseen *tuiks* elukka hyppäsi ja aloin hitaasti työntämään lääkkeen lehmään. Neula pois ja se oli siinä. Jätin pannan kaulaan, merkiksi että elukka potkii lypsyssä.

Kaikki nelijalkaiset pois asemalta ja koneen sammutus. Asema pesuun ja maitohuoneen kautta koneet pesuun. Pyykit koneeseen ja evästä vasikoille ja karsina-asukeille. Valot pois. Sen pituinen se.

1 kommentti:

  1. semmonen navetta-reissu tällä kertaa...Kyllä tuo sun työs siellä on niin monivaiheinen,että huh huh...Jaksuja!ja kiitoksia taas maidosta,mitä saan juoda ;)

    VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-