perjantai 14. joulukuuta 2012

Aamusta iltaan

Tänä aamuna kello herätti 03:45. Eipä se auttanut jäädä väittelemään itsensä kanssa, että noustako vaiko eikö nousta. Heitin omenan ja banaanin hetulaan ja vaatteet niskaan. Maasturilla alamäkeen.

Lypsämään aloitin puoli viisi. Kaikki hommat oli pulkassa kello 7 reikä reikä.

Tupaan ja patistamaan jälkikasvua ylös, ulos ja autoon. Päiväkotiin ja kaasuttaen pakoon. :D Auton nenu kaupunkiin. Oli asioita hoidettavana. Samalla hoitelin kauppa-asiatkin.

Kotia tulin puolen päivän kantturoissa.

Iltatöille pääsin myöhässä. Koska kaikki hommat odottivat tekijäänsä, aloitin vasikkakarsinoista joista sujuvasti hiehojen kautta päätyyn. Lehmät asemalle ja lypsyt käyntiin. Lypsyt aloitin myöhässä, luonnollisesti.
Muuten meni ihan hyvin siihen asti, kunnes Ex-Hutsu änkesi asemalle. Olkoot ja lypsän sen ensimmäisellä paikalla. Takaset sainkin lypsää, mutta sitten piti nokkapihdit ottaa esiin. Olikin varsinainen tahtojen taistelu saada ne kärsään. Mutta vein pidemmän korren. Haa!! Etusen pistin erilleen, oli sennäköinen testissä. Taitaa tulla umpivedin siitä, maito tippunut alas.

Noh, ei siinä kaikki. Hedelmä ja Horsma livistivät toiselle puolelle ja tietenkin keskelle. Ne ovat olleet viimeisen paikan lehmiä. Ajattelin , että rohkea rokan syö tai sinnepäin..

Hedelmän kanssa ei ollut mitään ongelmia. Mutta Horsma, piti laittaa pakille. Ekapaikka ei ole Horsman paikka. :/

Lääkelehmien jälkeen, siirsin ensin Hetken ensimmäiseksi. Sille pellavalimaa juotin, josta osa valui tietenkin siihen taskuun, jossa puhelimeni oli. 8(
Seuraavaksi tuli Hulahulan vuoro. Vattu, miten se pisti hanttiin. Mutta sainpas pistettyä lääkkeet lehmään.

Elukat veke, paitsi Alaskan laitoin karsinaan. Jos se sainois poks poks. Asema pesuun ja vihdoinkin laittamaan pyykit. Vielä karsinoiden kuivitus, vasikoiden ruokkiminen ja maitoastioiden täyttö juottovasikoille. Valot veks navetasta. Suljin navetanoven puoli kahdeksalta. Ihan täys päivä!

5 kommenttia:

 1. VOI VITSI....niin päivittelen vain tuota sinun tarmoasi luotsata kaikki noin loistavasti ja sutjakkaasti;)

  VastaaPoista
 2. Pitka paiva! Silti viela jaksoit tulla blogiin tarinoimaan, huh!

  VastaaPoista
 3. suht hyvä päivä,vai sanonko väärin :D ei isompia tappeluita elikoiden kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä suhteessa kyllä, vaan sit ku sinäkii teet yli 15 tuntisia päiviä tiiät mitä se on.

   Poista
 4. Osaat hyvin kuvailla kiireen tunteen, ja sen piitkän raastavan päivän tunnelman. Jaksamista sinne teille! <3

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-