tiistai 20. marraskuuta 2012

Touhua ja tohinaa

Eilen sattui mielenkiintoinen tapaus. Pääjohtaja oli lämpökeskuksella ja ihmetellyt outoa hajua sieltä tullessaan. Kuinka ollakaan jotain oli mennyt lämpökeskuksella vikaan.

Hän soitti hätäkeskukseen ja pari paloautoa kurvasi pihaan. Hakesäliössä oli syttynyt pienimuotoinen tulipalo. (Kuvaa saatte, kun saan itse ne kuvat.) Osa hakkeesta siirrettiin säilöstä veks.

Eilen taisi lähteä raatoautoon vasikkarassu. Se ei ole enää lauhaluoma, vaan honkajoki.

Päivän tekivät jonkinmoista hiehoparsiremonttia. Elukat ovat niin ahkeria hajottamaan paikkoja. :( Ennen iltatöitä Habanero innostui poikimisesta. Aura sai äkkilähdöt karsinasta ja Habanero tilalle. Hieho väänsi sonnivasikan. -ja hyvä niin-
Elukka katsoi inhoten vasikkaansa "ÄLLÖ!" Kun vasikka kuivi toisessa karsinassa, se kipsutteli emänsä luo joka vasta sitten alkoi nuolla pentuaan. Poika kävi tissiltä ensihuikat hakemassa. :D


Eipä se siihen loppunut. Telläsin elukat lypsypuolelle ja aikanaan sitten aloitin lypsyt. Laskin ekan rivin veks ja ihmettelin, kun Habanero haahuili lypsettyjen puolella. Lähdin tutkimaan tilannetta. Takaportti oli kaadettu nurin. Avasin portin ja ajoin karkulaisen takaisin lypsypuolelle. 

Lypsin siinä taas. Lähdin sitten taas ajamaan elukoita asemalle. Habanero tempaisi. Se hyppäsi takaportin päälle ja marssi sitten muina lehminä yli ja livisti juoksemalla pakoon. 
Kerpele!! 

Avasin portin uudelleen ja ajoin riivatun elikon takaisin. Taisi siinä samalla mennä muutama jo lypsettykin. No hällä väli! Ajoin elukan asemalle asti ja laitoin toisen elukan tulpaksi ettei lähtisi peruuttamaan pois. 

Hilipatti! Tuollaista neropattia ei ole vielä vastaan tullutkaan!! Habanero tuli lypsyyn. Taisi eka kerta mennä ällistellessä uutta tilannetta, kun ei potkinut. Mielenkiinnolla odotan jatkoa. Tässä suvussa kun on jalka noussut ja kaikki paikat paskottu asemalla ja pois asemalta lähdetään sata lasissa.

7 kommenttia:

 1. No huh huh, teillä sitten sattuu ja tapahtuu! On se ihme että olet vielä yhtenä kappaleena kun elukat tuollain säntäilee. Onnittelut sonnivasikasta ja toivottavasti tulipalosta ei aiheutunut kohtuuttomia kustannuksia / haittaa.

  VastaaPoista
 2. Vastasynnyttäneeksi huimia loikkia! Kauhistus mikä aituri.

  Onneksi isäntä haistoi palaneen käryä ja kutsui apuun palokunnan! Onni onnettomuudessa!!!

  VastaaPoista
 3. Ahkera on suloinen. Ikävää, jos / kun ei tule tiineeksi. :(

  VastaaPoista
 4. Ihanan värikäs pohja!
  Habanerolla on otsakuvio, joka saa mielikuvituksen liikkeelle... hahmotin siihen jo ainakin ketunnaaman ja enkelin. Harvemmin on noin symmetrinen kuvio.

  VastaaPoista
 5. Voihan mahotonta,mikä elikko :D nimi lienee jonkinlainen enne?;) Habaa löytyy Nerolta....siis Habanero!
  Onneksi tulipalo ei isommaksi äityny...

  VastaaPoista
 6. Oi,oi hyvä kun palon alku ei levinnyt edemmäs.Onnea vasikasta ja toivotaan että Habanero pysyy kilttinä koko uransa ajan.
  ps.saisinko Ahkerasta koko lehmä, ihailijakuvaa, vaikka Lumiaan.

  VastaaPoista
 7. Huh, apua :( Onneksi palo ei päässyt pitkälle.
  Voi kunpa lääkäri keksisi jaloille jotain ja saisit olla terveempi. Jakselkaa.

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-