torstai 1. marraskuuta 2012

Siipu sanoi poks*

Pääjohtaja soitti, että Siipulla vasikka ja jatkoi kaupunkiin Napun kanssa. Siispä minä valuin navettaan ja aloin hommiin.
Ensin siirsin siemennetyt Valion ja Akanan syöntipuolelle ja Siipun ensimmäiseen karsinaan. Kävin laittamassa lukituksen auki. Sitten kävin kolan ja vetelin soosit pois kahdesta karsinasta. Nyt kiinni vasikan kinttuihin. Eipä pysähtynyt kaverin paino 50 kg! Vedin suht kivuttomasti karsinoiden läpi. Sitten koitti venkslaus. Piti saada vinottain tulemaan viimeisen karsina-aidan ali. Siinä 90 asteen käännös pöydälle. Aikani ährättyä sain vikuroivan kaverin pöydälle ja tuli muuten HIKI!!!! Avasin vasikkalan portin ja vedin ensin vasikan ritiläpalkeille, suljin portin ettei asukkaat karkaisi ja vedin uutukaisen oljille. HUH HUH!

Ei ole aivan simppeliä kiskoa yksin takajaloista norsun kokoista vasikkaa, joka laittaa vastaan kaikin voimin. Eli rimpuilee. Vasikalla on nimittäin voimaa. Minä tälläinen alle 165 cm pikkupallo vastaan vasikaksi naamioitunut norsunpoikanen!

Eipä mittään. Vasikka oli karsinassa ja sopivasti emän pää oli lukkoparressa kiinni. Kävin hakemassa nokkapihdit ja kalsiumpötkön. Pistin pihdit Siipulle, joka EI TYKÄNNYT YHTÄÄN ja aloin pumpata tavaraa kielen taakse. Välillä vartui, että nielee. Ja nielihän se. Kaikki meni. Jätin rouvan karsinaan, siltävaralta jos halvaisi. Ehtisihän tuon ottaa myöhemminkin sieltä asemalle.

Kun vauhtiin olin kerran päässyt, siivosin samaan syssyyn vasikkakarsinatkin. Nyt oli sitten jo tosikuuma. Kiersin saappaanpesun kautta ohjelmointitaululle ja laitoin hiehopuolen paskakolan kuljeksimaan. Siirryin pöydälle ruokkimaan vasikat.

Nyt lehmiä ajamaan. Ajoin koko remmin lypsypuolelle ja siivosin parret ja sorkkapallit. Sitten hiehokoneesta virtapois. Sitä ei valitettavasti voi jättää kulkemaan yksikseen pitkin yötä, kun se voi aamulla löytyä seinältä. x( pellonpajaa, juu sii.....

Laitoin essun, sitten puuvillahanskat alle ja paksummat kumihanskat päälle. Sitten hihasuojat ja lopuksi kertakäyttöhanskat kumihanskojen päälle. Jos asemalla tulee vastaan ylläreitä, niin kertakäyttöiset saa roskiin ja uudet päälle.

Aloitin lypsyn ja jatkoin mittaa. Mittalypsyn kuningattareksi nousi Entti ja I perintöprinsessa oli Valio, II perintöprinsessa Ammu.


Näyttää pienemmältä kuin todellisuudessa on, vasikka meinaan:

3 kommenttia:

 1. Siis ei hyvää päivää, tuli sellaista termistöä ja sellaisella tahdilla että meikäläinen putosi kyydistä jo puolessa välissä ;)
  Onnittelut kuiteskin uudesta tulokkaasta, kuinkas paljon teillä niitä oikein onkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista. :D Apua!! Vastaan tuonnenpana, jos sopii? Lähtee laskemaan...

   Poista
 2. No näyttää tosiaan, on emän nenu niin paljon lähempänä kameraa :)

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-