lauantai 10. marraskuuta 2012

Muuttoja

Hiehoja siirrettiin aamulla lypsyn jälkeen. Hedelmän ajoin itse. Se nousi lemmessä käytävälle ja naputtelin ahterille, elukka kipitti karsinaan. Siitä suoraan lypsypuolelle. Seuraavaksi tuli Hulahula. Suht´koht lemmessä. Sekin suoraan lehmäpuolelle. Sitten oli Helunan vuoro. Heluna sai pikkuisen piiskaa, mutta sipsutti sitten umpiolaan ja sinne sai jäädä. 
Seuraavaksi siiryi ei niin lemmessä Horsma. Iineksenkin OLISI pitänyt tulla, mutta sepä ei suostunutkaan. Pitää yrittää myöhemmin uudellleen.

Viimeisin siirrettävä oli Ikikukka. Unikon sekakaksos hieho. Siitä ei tullut koskaan lehmää, ei tullut edes kiimaan. Nyt sitä odottaa taivaskyyti. Atria nousee samaan kyytiin, jos huoliivat sen. Jos ei, niin lauhaluomalle.  Atrian lähtö koskee syvälle. :( Ja tuntuu paskalle. :((

Iltatöiden eka homma oli siirrellä hiehoja ikäryhmittäin uusiksi karsinoihin. Nyt Juttu asustaa pikkuhiehojen kuivikekarsinassa. Sinne jäi peuhaamaan uusien kaverien kanssa. Ja viimeistään aamulla meitä odottaa ainakin kolme kiljuvaa kakaraa. Ne joutuivat vierotukseen. Ottaa koville maidosta luopuminen. 


Myöhään eilen illalla poiki Ex-Hutsu. Lehmävasikan. 4 kommenttia:

 1. Jutulle YKSI extramaito pliis! On se kovaa kasvaa isommaksi. Toinen vielä noin soma.... Onnea Expiip lehmäsestä. Lienee Justiina!! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutulle ei yhtään maitoa! Se on vieroitettu jo ajat sitten. Sussun vasikka on jo Justiina.

   Poista
 2. Hittolainen, en tiennytkään että se on noin tarkkaa tuo lehmien "asuminen". Luulin että siellä ne jököttävät samoissa riveissä.

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-