perjantai 9. marraskuuta 2012

Jos sun lysti on, niin...

Eilen oli kelkka jyskyttänyt taas mattoruokkijan päähän asti ja pudottanut siihen kelpo kasan apetta. Itse vaijeri oli taas vaihteeksi poikki. Hätäkatkaisija taisi nukkua tai viis veisasi kelkan matkasta.

Hihat heilumaan. Otin lapion ja aloin urakoimaan kasan lehmien eteen. Hilpasin siitä myös osan vasikoille ja hiukan pikkuhiehoillekin. Kasa pieneni joutuin. Villi veikkaus, että kasassa oli toistasataa kiloa evästä.

Sitten vasta ajoin elukat asemalle ja lypsypuolelle.

*Minulla hiukka viivähti navettaan meno, kun pollepojat saivat upiuudet talvitöppöset alleen. Olin avustamassa kengittäjää. Otin siis Royn ensin kengityspaikalle ja Prinssin karsinaan. Kun Roy meni karsinaan sotkemaan heinillä, niin Prinssi pääsi kengitykseen. Siitä minä sitten vasta lähdin iltatöille. Kengittäjä laittoi Prinssin karsinaan, kengitettyään sen ja jätti laskut talliin. :) *

Lypsyssä ei ollut mitään mullistuksia.

Tänä aamuna oli ihan normihommat, paitsi että maitotilaneuvoja tuli juuri silloin navettaan kun tein lähtöä tupaan. Pääjohtaja jäi hänen kanssaan sinne.

Vatti läksi yksin päiväkotiin. Kodinhengetär Mökö jäi tyttöjen kanssa tupaan. (taksvärkkipäivä) Hattia en voinut viedä hoitoon, kun eilen illalla nosti taas kuumeen.  Paluumatkalla kylältä, soitin arvauskeskukseen ja heidän kunniakseen on sanottava, että pääsin läpi heti! Sain ajan puoli yhdeksitoista ja puoltatuntia ennen piti olla labrassa kupattavana.

 Nappu lähti eskariin ja teroitti tapansa mukaan että : menee yksi taksille, ettäs tiedätte! :D

Hatti ei millään voinut uskoa, että piti olla kotona ja missä piilossa se Vattikin oli??

Sain sitten neitin autoon ja kun käännyimme pihasta tielle, huusi Hatti takaa että : väärä suunta!! Hän olisi halunnut Vatin luo päiväkotiin. Ja kun tulimme isolle tielle, taas kuului takaa: väärä suunta!!

Kurja äiti vaan jatkoi matkaa "väärään suuntaan". Tulimme arvauskeskuksen pihalle ja Hatti löi liinat kiinni. Sain houkuteltua kautta rantain tytön ovista sisälle. Labralapun otettuani, samantien pääsimmekin sisälle. Nyt se lysti vasta alkoikin. Minä pidin tytöstä kiinni ja toinen hoitaja kädestä. Se toinen otti näytteen kyynärvarresta. Homma oli nopeasti ohi.
Menimme odottamaan lääkärille pääsyä ja Hatti pääsi leikkimään.

Pääsimme ajoissa vastaanotolle ja taas piti luimistella. Kuunneltiin keuhkot- puhtaat, katsottiin korvat- puhtaat, kurkattiin nieluun - puhdas, vain hieman punotusta. Tulehdusarvot reippaasti koholla ja valkosoluarvot myös.

Antibioottikuuri tuli, sekä maanantaina uudelleen pistettäväksi -ihanaa- . Aamuisin siellä on vielä älyttömät ruuhkat. Ellei antibiootit tehoa, uudelleen lääkäriin.
Kävin hakemassa lääkkeet apteekista ja sitten ajeltiin kotiin.

Kotona ruikkasin lääkkeet kitusiin ja vähän söi ja kiipusti sohvalle makaamaan. Kävin hakemassa peiton ja laitoin muumit koneeseen.

Iltapäivällä hain Vatin ja samalla kalastin koulun vierestä Äffän kyytiini. Kaksoset ovat aivan hukassa, kun ovat erossa toisistaan. :0

Iltatöillä odotti uusi ihanuus. Traktori ei käynnistynyt, se missä on etukuormaaja. Täten apetta ei voinut tehdä. :(( Ihanaa kunnella koko lypsyn ajan möökimistä desibelit kaakossa. :/

Lypsyn jälkeen hanko taas kiltisti kouraan ja rehuvarastosta rahtaamaan heinää mölykijukauloille.
Hetkinen ehtii vierähtää, kun käsipelissä ruokkii koko karjan. Lehmillekin oli toki pakko antaa.

Lopulta kaikki olivat saaneet ja apettakin alkoi sataa, kuin taivaan mannaa.

The End


3 kommenttia:

  1. No huh huh, on sulla on ollut rankka päivä! Sitä täytyy olla ihmisen koko tattis tuollaisen päivän jälkeen, normi kuolevainen olisi ainakin. Hatun nosto jälleen teikäläiselle, moni ei pystyisi.

    VastaaPoista
  2. Hatille paranemista ja toivotaan että koneet jaksaa taas pelittää pitkän aikaa hyvin.Eihän sun fibro hyvää tykkää tuollaisen rehu määrän ammentamisesta.Jaksamista.

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti nyt paranetta varsinkin tyttelit.Jaksamisia . . .

    VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-