maanantai 22. lokakuuta 2012

Venla kakkonen

Aamulla  kello soi aivan liian varhain. 8( Olin nukkunut ehkä peräti kaksi tuntia. Olipa reipas olo. Eipä auttanut. Jotain viskasin ääntä kohti ja nuttu niskaan sekä lamppu otsalle. Tähtikirkas taivas oli kyllä komeata äimisteltävää.

Laitoin valot maitohuoneeseen, pyykit heilumaan ja maitohuoneen ojennukseen. Vaihdoin vaatteet ja sieppasin rätit ja muut sankotarpeet. Eikun asemalle. Valot navettaan. Rivakasti koneet paikoilleen, vedet pöntöistä ja namiskuukkelilt oikeaan asentoon.

Avasin porti asemalle. Innokkaimmat tungeksi heti sisään ja toinen äärilaita juoksi kiireesti utareet paukkaen takaportista syöntipuolelle. (ärsyttävä tapa muuten) Valikoin porukat asemalle ja sitten kiersin pinnarien eteen. Kaikki joutuivat antamaan periksi ja lypsypuolelle.

Venla teki liiankin tuppaavia eleitä ja jouduin jättämään paskantyöntämisen pääkouruun kesken. Ei tullut mitään kun lehmä tunkee henkeen. Rapsutin ja poistuin lypsämään.

Venla 2:nen aloitti huutamisen.

Lypsyllä ei mitään erikoista mainittavaa, Venla 2:sen mouruaminen vain alkoi ottamaan pattiin.

Hunaja meni tarkistettavaksi karsinaan. Joku hieho tuli siemennykseen ja muutama samanmoinen tarkastukseen.

Iltatöillä samameno paskan työntelyyn asti. Venla olisi taas halunnut tulla häiriköimään, mutta Aura ei päästänyt sitä. Aura puski sen pois. Aura halusi itse olla löllittävänä. Aura nimittäin kuuluu löllyköiden listaan. Sanon sitä pikku-Auraksi, vaikka oikeasti se on karjan korkein lehmä. :D
Aura yritti parhaansa mukaan syödä hattuni. Sain kuitenkin työni tehtyä ja lypsylle.

Venla 2:nen elämöi.

Helium piti laittaa nokkaripustukseen, potkiminen vakuutti kerrasta. Siipu pääsi yöksi karsinaan, utare on alkanut pikkuhiljaa valmistumaan ja perä valuu.

Kuvia olis tulossa, mutta jokin tökkii nyt välissä enkä saa niitä tähän kirjoitukseen lisättyä.

Niin se Venla kakkonen. Se ei ole lehmä. Se on lypsypuolen paskakone. Se pitää takaisin mennessään samanlaista älämölöä, kuin Venla lypsyllä. :D

3 kommenttia:

 1. Voi Sinua Ystävä! Kiva ylläri kirjoitus. Lukiessa mietin jo parikin kertaa, että hä. Olet Armas.

  VastaaPoista
 2. jaahas,sitä päästään taas kuulemaan navetan asukkien toilauksia:)
  Minä jo ihmettelin,että mikä Venla kakkonen?:)
  Jaksuja navetointeihin <3

  VastaaPoista
 3. :D Perkele sentään, olisi hieno olla kärpäsenä katselemassa päivän touhuja, sen verran värikästä tuntuu tuo meno olevan; karja paskoo ja mölisee, emäntä karjahtelee ja lypsää.. ;D
  Hattua täytyy nostaa, olet sinä aika nainen..

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-