keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Talvi

Nietokset tervehtivät tänä aamuna ovenaukaisijaa. Harjasin raput puhtaaksi ja aloin valua alamäkeen.

Navatassa tutut hommat odottivat. Siipu ei edelleenkään ole poikinut. Kyllä se pitäisi nyt jo käynnistää. Liharotuista saattaa kantaa kaksiviikkoa päälle lasketun, mutta se on jo mennyt. Siipu näyttää aina, että justiinsa poksahtaa ja sitten ei mitään. :/

Hunaja oli oma inhottava itsensä ja pudotti koneen kaksi kertaa. Samoin Helium, jolle sitten lopulta tuuppasin nokkapihdit kun tarpeekseni elukasta sain.

Viimeiset elukat oli asemalla lypsyssä, kun lypsykone homahti! Emme saaneet yksissätuumin kuitattua pesurista vikaa pois, joten oli vaihdettava paikkoja. Minä tupaan ja pääjohtaja navetalle.
Oli saanut koneen käyntiin. Kai siitä romusta on taas jokin anturi sökö. :(

5 kommenttia:

 1. Siipu on niinku minä nyt:)Tosin mulla ei vielä yli ajan oo menny,mutta koska tahansa voin poksahtaa!ja silti ei tapahdu mitään :)

  VastaaPoista
 2. No kaikkea vastusta sitä teilläkin on, kurja juttu. Vai on talvi saapunut teillekin, mun puolesta voisi ilmasto lämmetä niin paljon ettei koko talvea olisikaan.

  VastaaPoista
 3. Pellon laitteet siellä taas poksahtelee,eipä taida enää yllättää.
  Mokomat.

  VastaaPoista
 4. mun mielestä liharodulla siemennetyt ei saa poikia ennenkuin kaksi viikkoa siemennyspäivän jälkeen, muuten on varmasti lehmävasikka. edellinen blonditiineys meni 24 päivää yli 9 kk. enkä käynnistä, kuin tosi harvoin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä käynnistettiin. Vanha raasua pitää edes vähän sääliä. Monesti on nuo liharotuiset aika kookkaita syntyessään jo normiaikaankin. Synnytyksessä voi tulla vaurioita sekä vasikalle että emälle. Näitäkin ollut.

   Poista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-