sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Viikon tähtityttö Ammu

Ammu vaatii ihan oman tarinansa.  


Tässä Ammu poseeraa tuoreena mammansa kanssa.


Perheonni jäi lyhykäiseksi, sillä Universal-mamma lähti taivaankotiin melko pian. Universal -hieho ostettiin tiineenä ja sopeutui mainiosti meille kahden lehmäkaverinsa kanssa. Kiinnyin hiehoon jo kun kävimme katselemassa niitä, ostoaikeissa. 
Mutta Universal sai poikimisen jälkeen vakavan tulehduksen josta tuli verenmyrkytys. Kutsuin eläinlääkärin antamaan unohduksen-piikin lehmälleni. Itkin silmät päästäni, kun silittelin rakkaan lehmäni rajan toiselle puolelle. 
Ikävöin Universalia vieläkin, vaikka siitä on jo yli neljä vuotta.

Ammu sai siis aloittaa elämäntaipaleensa ilman rakasta mammaansa.


Ammu sai heti faneja pilvin pimein, joista hartain ja uskollisin on ehdottomasti ollut Jutta. :D


Tässä nämä nälkäiset piraijat. :D


Kuvat on ongittu legendaarisesta Lypsyllä 1 - bolgistani.

Ammu on nimensä mukainen lehmä. Se AMMUU. Välillä on ihan hiljainen, mutta yleensä kajauttaa lypsyn jälkeen ja muutenkin tarvittaessa 8 - 33 kertaa Amm-muu-muu-muu. 

Ammu tuntee nimensä, voin siis kutsua sitä nimeltä. :) Jutta voi todistaa, on nähnyt livenä. :D

Ammulla on ollut epäonnea lypsykausissa. Joka kerran tulee joku harmi, jolloin Ammu missaa hyvän tuloksen. Tänä vuonna se alkoi ensin ketoosilla ja sitten tuli jalkavaivaa, mutta Ammu selätti molemmat. 
Ammu on melko hidas lypsyinen, muttei mahdoton. Kaksi ensimmäistä kautta, se piti sitoa nyt seisoo aloillaan ja voi lypsää millä paikalla hyvänsä. 

Nyt kahden sonnin jälkeen, Ammusta kasvaa potra lehmävasikan -riiviö. :)

3 kommenttia:

  1. No on noissakin varmaan ne persoonallisuuserot aika vahvoja? Vasikat ovat mainioita, tässä muutama vuosi sitten olitiin yhtä navettaa remontoimassa ja siellä oli kaksi vasikkaa. Auta armias kun vei sormen lähelle niin meinasivat imaista sen irti, ihan mahdottomia.

    VastaaPoista
  2. Hieno summary Ammusta!

    Ammu todella kääntyy katsomaan, kun emäntä huutelee sen nimeä. Ammu on valtavan iso ja todella komea lehmä. Ja sillä on vahva ja kestävä ääni.

    Paljon rapsutuksia!

    VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-