maanantai 24. syyskuuta 2012

Riiviöt

Laahauduin sateessa navettaan, tuuli oli kiskoa päänkin irti. Jalat kyllä aamulla kertoivat, ettei nousta, mutta minä käskin niiden olla hiljaa.

Lehmänriiviöt keksivät tiirikoida portin auki ja kun menin ajamaan lehmiä asemalle, Hovi livahti lypsettyjen puolelle. Sain hakea sen ihan periltä saakka. Se juoksi takaisin perää viskellen. Lykkäsin portin kiinni.

Ötökkä jäi nyt umpeen, Hilla taas saattaa jopa poikia. Sarvipäähiehon otin mammalasta ja muutaman yrityksen jälkeen saatiin se asemalle. Lypsyn jälkeen taas karsinaan. Asukoot nyt sarvineen siellä.

Kuuli, miten Venla huokaisi helpotuksesta. Ja olisi kannattanut kuunnella niitä jalkoja...

8 kommenttia:

 1. Eikö Venla tykännyt sarvipäästä? Vai miksi huojentunut huokaus?

  Hillan lapsukaisesta pliis kuvia asap - jahka nyt syntyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venla pelkäsi sen sarvia. Ja oli syytäkin, niillä voi puhkoa mm. silmiä.

   Poista
 2. Ei se ole helppoa tuokaan työ, sitä ei moni tule ajatelleeksi asioidessaan kaupassa. Aliarvostettua niin kuin moni muukin homma, oikein pistää ajattelemaan ettei moni ole edes nähnyt lehmää elämänsä aikana. Käsittämätöntä mutta totta.

  VastaaPoista
 3. Heippa taas pitkästä aikaa.Täällä on tapahtunut paljon viime käyntini jälkeen.Toivon voimia jaksaa kaikkien kipujesi kanssa.Minä olen kulkenut akupunktiossa ja migreeni taitaa jättää minut lopultakin.Venlalle terkut ja rohkeutta.

  VastaaPoista
 4. Mikä työ on arvostettua, kehuttua ja palkan väärti sekä tekijän että katsojan mielestä? Olisi kiva kuulla. Ja tämä ilman sarvia ja hampaita. Ottaen huomioon opiskelun pituuden ja hinnan, raskauden ja työajat, rakkaden ihmisiiin a omasta itsestä antamisen, vaarallisuuden ja uhrautuvuuden, - niin- eiköhän se ole niin, että meitä kaikkia tarvitaan ja jokai ikinen maksaa siitä, että voi tehdä sitä, mihin on kouluttautunut ja mihin heittäytynyt. Vai

  VastaaPoista
 5. Älkää pelästykö, mutta ihan takuulla jokaisessa duunissa on haasteensa. RouvaL zemp zemp.

  VastaaPoista
 6. Jutta, ei kai sellaista työtä olekaan ja olet oikeassa - kaikkia tarvitaan koulutuksesta ja alasta riippumatta.

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-