sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Huonoja uutisia

Äyri piti saada upeen, mutta vasikka ilmeisesti kuoli sisälle ja on nyt tulossa ulos. Eli ellei Äyri ala uudelleen herua, se on autokamaa. RRRRRRRRRRRRRRRRkle!

7 kommenttia:

 1. No voi hemmetti, ei tähän osaa muutakaan sanoa.

  VastaaPoista
 2. Voihan, ei olisi tätäkään tarvinnut tapahtua.Toivotaan kuitenkin että lehmä heruu.Se hyvä tässäkin pahassa että vasikka tulee ulos.

  VastaaPoista
 3. Näin kävi taannoi meittin navetassa.....olin lehmää laittamassa umpeen.....muistaakseni lypsin enää joka toinen ilta, mutta hupsis -yksi aamu navetassa oli ylläri lehmä oli tekassut kuolleen vasikan yön aikana. Sormi suuhun ja mikä neuvoksi, soitto meijerin maitotalousneuvojalle ja hän antoi viisaan vinkin "alat vain lypsää joka lypsykerta (ei vielä tankkiin kunne maitomäärä alkaa nousta)ja niin vain "kanttura"Palmu nimeltään säästi henkensä ja lypsi kaksikautta yhteen putkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lehmä olisi ollut ummessa, se saattaisi alkaa herumaan kuten Esikolle kävi. Mutta Torkkuhan ei koskaan alkanut herua. Äyri ei siis ole vielä ummessa. Se on toista vuotta lypsänyt yhdellä vasikalla. En pidä mitenkään itestään selvänä, että se tästä selviää. Lehmä on nyt kuurillakin kun vasikka vaivaa. Saa nähdä tuleeko siitä enää edes eläjää. :(

   Poista
 4. Ihan mahdollista, että rupeaa herumaan. aina kannattaa yrittää. Jos on hyvä lehmä, lypsää sen aikaa kun jaksaa ja pidempään ummessa. halvempaa se on kuin kasvattaa hieho tilalle. nimim. Uska ummessa puoli vuotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään se on selvä se. Mutta on kokemusta ettei lähde herumaan. Ja ei ole varaa pitää enää toista lehmää vuotta tyhjänpanttina. Uusia hiehoja poikii 6 vielä tällä vuodella.
   Eniten harmittaa se, että Äyri on ollut parhaimpia holstein-lypsäjiä. Atria on kiikun kaakun selviääkö juoksutusmahaleikkauksestaan, ja se on karjan paras holstein. :( Vitutuksen määrää ei voi edes määrittää.

   Poista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-