maanantai 6. elokuuta 2012

Vettä

Koska tänä kesänä ei ole vettä muistanut sataa yhtään, on tällekin päivälle luvattu vaatimattomat 80ml. Pitäisi varmaan kohta alkaa rakentamaan arkkia, ettei lehmät alamäessä huku. :( Voi juma, Yhdysvalloissa kärsivät kuivuudesta ja meillä hukutaan. Pitänee alkaa riisin viljelijäksi.

Navetassa oli kuitenkin kuivaa ja hiljaista. Emali makasi lantakäytävällä pitkin pituuttaan. Piti tarkasti tuijoittaa, hengittikö se? Pää nousi, elossa oli. Rouva on vielä ummessa.

Ketään ei näkynyt ja aloitin lypsyt.

Mitään ihmeitä ei ollut. Atrialle annoin karsinassa ketoosipastaa, maito kun tippunut hälyyttävästi. Eilen meni kaksi putkiloa. Nyt utare oli himpun täydempi. Saa asustaa karsinassa silmän alla akuutin vaiheen ohi.
Ammun maitomäärä on kaksinkertaistunut. Ketopasta-pötsipotku-pellavalima herkkuseos on tehnyt tehtävänsä. Ammu märehtii ja syö, mutta hälyyttävän laiha se vieläkin on. Ammu lienee syntynyt epäonnen tähtien alla. Jokainen lypsykausi menee penki alle. :((

4 kommenttia:

 1. Ammulle vilkutuksia!! Onneksi alkaa olla kunnossa ja kohta varmaan maitomäärät entisestään kasvavat.

  VastaaPoista
 2. vettä riittää täälläkin...
  Onneks navetassa suht hyvin tilanne siellä!

  VastaaPoista
 3. Jutta: Se on niin, että harvemmin lehmän tuotos paranee entiselleen, kun käydän noin alhaalla asti. Aniharva lehmä pystyy palaamaan entiselleen tai jopa yli.

  VastaaPoista
 4. Vettä kyllä riitää joka päivälle.Lemmut kahlaa laitumella mutta onneksi on metsä joka pysyy suht koht kuivana jossa viettävät sadetta.Hyvä Ammu,jaksa ponnistella edes kohtalaista maitomäärää tankkiin.

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-