torstai 9. elokuuta 2012

Hahtuva osaa

Iltatöille kun menin, kone ei ollut pessyt kunnolla. Joten eikun uudelleen pesuohjelma päälle. Piti siis miettiä mille alkaa. Otin karvakoneen ja lähdin metsästelemään karvapyllyjä. Älliä kurmotin, Emalia piti taas jahdata pienen pätkän sain höyhennettyä, Akanaa jonkin verran kun makasi ja tietenkin kun Venlaa ajelin, akku loppui. Vein akun laturiin ja vaihdoin koneeseen terät. Tylsimykset pakkasin kuoreen ja vein toimistoon odottamaan.

Kone olikin pessyt silläaikaa, joten laitoin paikat lypsykuntoon ja lähdin ajamaan porukkaa asemalle.

Samaan aikaan pääjohtaja aloitti karsinoiden siivouksen traktorilla. Hiehoille piti laittaa koneet silloin, kun traktori oli viemässä kuormaa lantalaan. Ne hermoilivat outoja ääniä ja hajuja. Vanhemmat lehmät stresssaantuvat yksilöllisesti karsinoiden tyhjennyksestä, jalkaa nousee tai sitten ei.

Aina mahtuu kuitenkin sekaan se paukapää. Tällä kertaa kyseessä oli hieho, Hahtuva. Takanaan seisova Ämpäri työnsi sitä eteenpäin ja muks!


Siinäpä pötkötti. Häntää heilutti ja välillä paskanti. Ei siis mitään uutta auringon alla. Koko lypsyn ajan, hieho köllötteli asemalla. Sitten kun siirsin kolme pois, se nousi ylös ja hiippaili ensimmäiselle paikalle muina hiehoina.

Ällille olen alkanut tosissani miettiä nimenvaihtoa. Ällö olisi paljon sopivampi. Älli makaa aina lantakäytävällä. Kun kola tulee se nousee ylös ja heti kun kone on mennyt ohi, Älli heittäytyy uudelleen pitkäkseen. Tätä jatkuu loputtomiin. Älli on todellakin ällön näköinen kaikkine kakkakikkareineen.
Ällillä kysymysmerkki naamassaan:


Tässäpä vielä trio:


Jään nyt neljäksi päiväksi vuosilomalle. 3 kommenttia:

 1. no justiisa...Ällö ois tosiaan ollu aika metka nimi:)

  VastaaPoista
 2. Joo,onhan se aika ällöä alkaa lypsää sontasta lehmää.Kiva vasikka trio,hyvä niillä on olla puhtailla oljilla.
  Hyvää lomaa.

  VastaaPoista
 3. No hittolainen! Kuulin vuodatuksen ongelmista ja ajattelin sun häipyneen jonnekin. Kiireiltäni en ole pahemmin kerinnyt tutkimaan asioita ja vasta nyt löysin tän uuden osoitteen, jonka kiireesti korjasin blogissani olevaan linkkiin joka osoittaa tännepäin. Löytävätpähän ihmiset paremmin luoksesi. Tosi hieno juttu että teikäläisestä kuulee taas, terveisiä pesueelle ja jaksamisia!

  VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-