sunnuntai 5. elokuuta 2012

Aamulla varhain

Niin se kellonjuutas taas soitti 04:15. Syksy tullee, ei mahda mitään. Esimmäinen merkki: oli aivan hiljaista. Tätä ennen linnut ovat laulaneet kilpaa puissa. Suorastaan kiljuneet. Nyt ei kuulunut ääntäkään.

Navetassakin oli ihan hiljaista. Laitoin pyykkikoneen pesuun. Vein tavarat käsistäni toimistoon ja vasta sitten laitoin maitohuoneen kuntoon. Kävin vaihtamassa vaatteet ja marssin asemalle. Pikainen vilkaisu taululle ja ajamaan lehmiä.
Ensimmäisenä pisti silmään vihreä merkki Eristeen jalassa. Lääkelehmiä näytti olevan Emi ja Älli. Edamin vedintä taas lypsetään kerran päivässä erilleen. Nämä kaikki tiedot "luin" jalkamerkeistä kulkiessani lehmien seassa.

Hahtuva ja Höyhen olivat päässeet tunnutukseen lehmäpuolelle Emalin kanssa. Höyhen-ressukka on niin kovin pieni ja hento. Toivottavasti se saisi edes vähän kiloja.


Lypsyt menivät ihan rutiinilla. Niistä ei mitään erityistä mainittavaa.

Tässä poseeraa Juntti:


ja Jumalatar:


Vasikkalassa on nyt enemmän kuin tungosta. 


Navetan edessä on koko kesän odottamisen jälkeen alkanut lopultkin kukkia:


Rehunteko on edelleen kesken. *huokaus*  Vasemmalla on ensimmäinen sato jo muovin alla valmistumassa ja oikealla toinen sato:

Tässä hieman erilainen kuvakulma noukinvaunusta. Taustalla pitkä rakennus on vanha navetta ja pieni oikealla pihasauna:
3 kommenttia:

  1. Vasikkalassa tod vilskettä! Juttukin siellä tohottaa. Kuinka monta prosenttia on lehmäsiä eli moniko jää maitoa tuottamaan?

    VastaaPoista
  2. otapa joskus kuva siitä vihreästä merkistä?:)Työn iloa sinulle,edelleenkin jatkan tunteella ja syvän kiitoksen kanssa maitoni,teet niin arvokasta työtä!Halit pikkuisille vasikoille <3 joita näyttää riittävän ihan mukavasti...

    VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-