lauantai 28. heinäkuuta 2012

Vatuttaa

Ei siis tee mitään marjoja mieli.
HK:n ahterista näkyi sorkka aamulla. Menin tutkimaan tarkemmin ja tunnustelemaanhan sitä piti taas ruveta. Tarjolla oli sorkka ja kieli. Ainakin etuperin tulossa. Mutta toista jalkaa ei missään tuntunut. Soitto pääjohtajalle, että panee koipea toisen eteen ja sukkelasti sittenkin.

Toinen etujalka oli aivan taakse taittunut ja se piti ensin oikaista. Muutamalla vedolla vasikka syntyi. Suuren suuri lehmävasikka ja kuollut kuin kivi. En edes viitsi katsoa mistä sonnista, ilmankin vitu... aivan tarpeeksi.



Jätettiin hieho lepäämään. Se oli aivan poikki. Aloittelin lypsyt. Sitten jossain loppupäässä siirrettin ensikko lypsypuolelle väliportin kautta. Samantien suoraan asemalle  jonoon.

Toistaiseksi HK seisoi ja kuunteli, kun tein sille alkutoimet ja katsoin maidon testillä. Ei mitään vikaa. Konekin sai nyt eka kerralla olla rauhassa. Maidon laskin pöntöstä suoraan astiaan. Vein pakkaseen. Jos vaikka joku pienokainen tarvitsee jostain syystä 1. lypsykerran terniä.

3 kommenttia:

  1. Voi HooKooparkaa! Se oli koittanu vasikkaa synnyttää eikä se tullu... :( Toivottavasti sillä ainakin menee kaikki hyvin, eikä tuu mitään jälkivaivoja

    VastaaPoista
  2. Tuollaiset tapaukset vetää kyllä mielen maahan hyväksi toviksi :0/ Toivottavasti HK siitä friskaantuu.

    VastaaPoista
  3. Voi harmin paikka :( Kurjaaa kuin vasikka kuolee!

    VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-