keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Opettelija

Estradille annoin vielä tänä aamuna ketopastan. Tälläkertaa en käyttänyt nokkapihtejä, vaan ensin nappasin huulesta ja vedin turvan ylös. Sitten vaan sormilla kärsästä kiinni ja putkilon suu kurkkuun. Pumppasin tavarat sisään. Toimituksen jälkeen lehmä näytti närkästyneeltä. :D

Ammu sai asemalla pötsipastaa ja pellavasoppaa. Lypsyn jälkeen laitoin Ammun toisten sekaan, karsinalle oli nyt muuta käyttöä. Keskikarsinaan laitoin Emin, jonka utare näyttää valmiilta ja perästä valuu paksulti limaa.

Lääkelehmät siirsin asemalle ja HK:n pois mammalasta. Epävarmoin sorkin hieho tallusteli asemaa kohti. No, eihän se sinne suostunut. Annoin olla. Laskin toisen rivin veks ja läksin ottamaan letkua tankista.
Lypsin lääkelehmät ja laskin nekin veks.

Sitten suljin portin asemalta syöntipuolelle. Avasin portin karsinaan ja aseman molemmat portit. Olin hommailevani muuta ja hieho hipsi silläaikaa asemalle. *päng* aseman takaportti kiinni. Nalkissa oli. Nyt kiipesin itse hiehon perään. Lastanvarrella naputtelin peffalle ja pikkuhiljaa siirryttiin karsinaa kohti. Toinen portti kiinni Nyt vähän kovempaa naputtelua ja hieho livahti karsinaan. Portti taas kiinni. Sielläpä oli.

Aseman pesut ja kone pesuun Kävin vielä tyrkkimässä eväät karsina-asukeille ja vasikoille.

1 kommentti:

  1. Eipä jouva Rouva kynsiään nuolemaan, kyllä se maatalon emännän pitää six vilikkaasti liikkeellä ja työn touhussa;)

    VastaaPoista

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-