lauantai 28. heinäkuuta 2012

Juoksentelua

Aseman portti oli kai jotenkin huonosti kiinni tai sitten siitä oli joku sulkemisen jälkeen aamulla kulkenut. Ajelin lehmiä kaikessa rauhassa asemalle. Ne katosivat oudosti. Syy selvisi. Portti olikin auki.
Ovi auki ja pikaravia maitohuoneen ja semmaritilan läpi karsinoiden taakse. Piti läiskytellä nuppiin enismmäistä elukkaa niin, että sain Eroksen karsinan auki. Sitten kiersin uudelleen asemaovesta elukoiden taakse ja ajoin porukan karsinaan. Portti kiinni. Sitten kiersin aseman kautta syöntipuolelle ja aseman poistumisportille. Portti auki ja loputkin pyllyt karsinaan. Kiersin karsinaan toista kautta ja aloin ajaa porukkaa pois karsinasta.

Ajoin sitten pois Ällin ja HK:n karsinoistaan. Siivosin karsinat. Älliltä oli jälkeiset jo tulleet, hyvä. Emillä ne roikkuvat vielä osin ulkona, osin sisällä. Kohta koko elukka alkaa haista ällölle.

Lopuksi ajoin kaikki elukat lypsypuolelle ja portit kiinni. Nyt menin juottamaan vasikoita. Ensiksi Ällin pentu. Se jaksoi melkein koko pullon. Aamulla ei mennyt kuin hilut. Emin lihavasikalle ei mennyt kuin pari väkisin tungettua maitohuikkaa. Kurja kakara on pitänyt pari päivää jo letkuttaa. Se ei vaan suostu imemään yhtään. Esikon poika imaisi kerralla pohjaan saakka ja meni sitten vielä hapanjuotolle kiskomaan lisää. Eipähän tarvitse opettaa..
Jörölle juotin myös pullollisen, vaikka se käykin hapanjuotolla. On vain niin pieni, että tahtoo jäädä isompien jalkoihin.

Sitten lypsin koko lehmärevohkan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-