sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Jatkoa seuraa

Aamulla laitoin Elovenan karsinaan, että sen maitomäärä edes vähän tipahtaisi. Se kun on umpeenmenossa. Maitomäärä on vaan noussut.

Menin iltatöille ajoissa, että ehtisin tehdä mahdollisimman paljon töitä ennen lypsämistä. Niin, ettei joka ikinen ilta tarvitsisi ilta seitsemään töissä olla. Niinhän minä hölmö luulin...

Laitoin pikkuvasikoille maidot ja vähän isommille appeet eteen. Ne söivät sukkelasti. Menin karsinoihin ja siivosin ritiläpalkit. Sen jälkeen kiersin jokaisen hiehokarsinan.

Hiehopuolen päässä aloin työntämään sontia pääkouruun. Paskan seassa killotti teräsputki. Mistä hel**tistä se oli hajotettu??!? Kaivoin enimmät sonnat edestä ja eipä auttanut kuin hanskakädellä kaivella se putki sieltä veke. Nostin putken seinää vasten päätyyn, siten ettei hiehot siihen enää yltäneet. Sitten hanskat vaihtoon ja kolan pesulle.

Hanskat odottamaan pesua ja uudet käpäliin. Menin ajamaan lehmät lypsypuolelle. Täytyy sanoa, että hyvin on HK sisäistänyt lypsylle tulon. Se tuli aivan itse. Seisoi nätisti ja varmuudeksi himpsutin sitä utareesta ja puhelin nätisti. Maito tuli hyvin, kun ensikko keskittyi kuuntelemaan kehumista. :D

Viimeiseen riviin sitten Emi, juuri ennen Edamia. Otin varmuudeksi siitä lettupannulle näytteen, että tietäisin onko solutus OT:ssa vakio. RRRRKELE! Maito oli keltaista ja kokkareista. Laitoin koneen ja mittasin samalla kuumeen. 39,8 astetta.  :((( Eläinlääkärille olisi soitettava.

Laitoin Edamin lypsyyn ja soitin kunnaneläinlääkärin numeroon, josta selviäisi kyllä päivystäjä.  Soitin sitten päivystävälle. Käski antaa ketovet:ä ensihoidoksi. Laitoin karsinaan odottamaan. Se tarkoitti sitten, että Elovena oli häädettävä karsinasta. Sillä: HK pitää olla karsinassa yö, Emi tarvitsi karsinan ja Eros piti laittaa karsinaan, sillä siltä tippui maito -poikii pian?- . Vain kolme karsinaa, joten piti laittaa vähiten tarvitseva kävelylle.

Vielä koneet pesuun, maitohuone siistiksi ja semmari/lääkäritila myös. Karsinoihin pehkuja ja maidonlämpötila eu-kyttäyspaperiin ylös.

Lääkäri lupasi soittaa, kun on tulossa. Tulin tupaan odottelemaan sitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä ole anonyymi, vaan laita nimi kun kommentoit -kiitos-